Recensie: In Netflix-film Forever Rich gaat alles van kwaad tot erger

Recensie: In Netflix-film Forever Rich gaat alles van kwaad tot erger
Misdaad en gitzwarte komedie met Jonas Smulders en Hadewych Minis

Film :

Vanaf 1 oktober is de film Forever Rich te zien op Netflix. Een misdaaddrama van eigen bodem met een scheldend, egocentrisch en soms vreselijk irritant hoofdpersonage Richie (gespeelt door acteur Jonas Smulders) in de hoofdrol. En laat 'de bond tegen het vloeken' het allemaal maar niet horen. Lees hier de filmrecensie Forever Rich.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Platendeal: 3 miljoen
Het verhaal gaat over Richie. Hij is hiphopartiest en hard op weg om de grootste hiphopster te worden van Nederland. Alles verandert echter snel als hij wordt overvallen en zijn peperdure horloge kwijtraakt. Alsof dat nog niet erg genoeg is, duiken beelden op van de overval. Om zijn naam en reputatie te redden zal hij de achtervolging moeten inzetten om zijn horloge weer terug te krijgen.

Jonas Smulders in de Netflix-film 'Forever Rich'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Zoveel rappers die drie miljoen 'doekoe' krijgen voor een platendeal hebben we niet in ons kikkerlandje, dus kan het grote raden op wie Richie uit Forever Rich is gebaseerd, binnenkort beginnen. Mocht hij geïnspireerd zijn op een echte artiest, dan is dat niet zo héél moeilijk raden en dat is zeker geen compliment. Wel ander goed nieuws: de streamingdienst zet wederom een aardige misdaadfilm op poten met met een interessante cast. Met een hoofdrol voor acteur Jonas Smulders, die al opviel in oorlogsfilm De Oost en zeker ook in dramafilm Paradise Drifters. Hij speelt in deze film een weinig sympatieke rapper die in één nacht alles kwijt lijkt te raken. Ook is er een hysterische rol weggelegd voor moeder Els (gespeelt door Hadewych Minis), die wat ons betreft meer schermtijd had mogen krijgen. Een lekkere wegkijker die opvalt door het irritante karakter en de charme van hoofdpersonage Rich, en dat blijft toch boeiend. Drie sterren.

Cast
Naast Jonas Smulders (Jongens) en Daniël Kolf (De Libi) zijn ook Sinem Kavus (Hoogvliegers) en Hadewych Minis (De Helleveeg). Deze productie is geregisseerd door Shady El-Hamus (Malik).

Vanaf 1 oktober 2021 is de film Forever Rich te zien op Netflix. Genre: Misdaad, Drama, Komedie. Tijdsduur: 90 minuten. IMDb-score: 5,4.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: In Netflix-film Forever Rich gaat alles van kwaad tot erger of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV