Fenomenale western Unforgiven dinsdag 16 november te zien op SBS9

Fenomenale western Unforgiven dinsdag 16 november te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

In zijn lange carrière komt Clint Eastwood telkens weer terug bij zijn favoriete genre, en het genre waarmee hij groot geworden is: de western. Zijn meesterstuk als regisseur kwam uit in 1992: Unforgiven. Deze Oscarwinnende, steengoede western is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Unforgiven streamen via Pathé Thuis en Google Play.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
William Munny is een ex-premiejager, die nog één keer wordt overgehaald om een klus aan te nemen om zo zijn oude dag door te kunnen komen. Hij wordt ingehuurd om de man te vermoorden die het gezicht van een hoertje heeft opengesneden. Hij krijgt te maken met de keiharde sheriff Daggett, die geen premiejagers in zijn stadje tolereert. Munny komt erachter dat het niet meer zo makkelijk is als vroeger om gewetenloos mensen te vermoorden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Unforgiven is zonder twijfel het meesterstuk uit Eastwoods regiecarrière, ondanks andere successen als The Outlaw Josey Wales (1976), Mystic River (2003) en Million Dollar Baby (2004). Deze film vertelt een verhaal over de vergane glorie van het Wilde Westen, belichaamd door de oude Eastwood. Hij verzamelde een cast van topacteurs om zich heen en vooral de structureel ondergewaardeerde Gene Hackman blaast iedereen van het scherm als de verdorven sheriff Daggett, één van de beste acteerprestaties van de jaren negentig.

Cast
Naast Clint Eastwood (The Mule) en Gene Hackman (Runaway Jury) zijn ook Morgan Freeman (The Shawshank Redemption) en Richard Harris (Harry Potter and the Philosopher's Stone) te zien in Unforgiven. Deze film is geregisseerd door Eastwood (American Sniper).

Unforgiven (1992) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is dinsdag 16 november om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: western. Speelduur: 130 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fenomenale western Unforgiven dinsdag 16 november te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV