Aangrijpend drama The Theory of Everything zaterdag te zien op België Eén

Aangrijpend drama The Theory of Everything zaterdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Het verhaal van de in 2018 overleden wetenschapper Stephen Hawking spreekt nog altijd tot de verbeelding. Ondanks zijn spierziekte bleef hij tot op hoge leeftijd baanbrekend onderzoek verrichten. Zijn levensverhaal werd op aangrijpende wijze verteld in de film The Theory of Everything. Dit pareltje is zaterdag te zien op België Eén en je kunt The Theory of Everything streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
The Theory of Everything gaat over de liefde tussen Stephen Hawking en Jane Wilde. Deze romance ontstaat in de jaren zestig, aan de universiteit van Cambridge. Hawking werkt er aan een doctoraat, zijn vriendin studeert literatuur. Hawkings toekomstbeeld smelt als sneeuw voor de zon wanneer hij gediagnosticeerd wordt met ALS en volgens de artsen nog maar twee jaar te leven heeft. Toch besluit hij te trouwen en moedig te strijden tegen de ongeneeslijke spierziekte.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel de maniertjes van acteur Eddie Redmayne soms op de zenuwen kunnen werken, heeft hij de Oscar voor zijn vertolking van Stephen Hawking natuurlijk dubbel en dwars verdiend. Hij kruipt helemaal in de huid van de beroemde wetenschapper en dat levert een prachtige film op. Regelmatig worden we als kijker overdonderd met ontroerende scènes en vooral de climax is er één om een traantje bij weg te pinken. Een hele grote pluim gaat ook naar de muziek van de veel te vroeg overleden Jóhann Jóhannsson, die van een adembenemende schoonheid is.

Cast
Naast Eddie Redmayne (The Trial of the Chicago 7) en Felicity Jones (Rogue One) zijn ook Charlie Cox (King of Thieves), David Thewlis (Wonder Woman) en Emily Watson (War Horse) te zien in The Theory of Everything. Deze film is geregisseerd door James Marsh.

The Theory of Everything (2014) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is zaterdag 15 januari om 21.25 uur te zien op België Eén. Genre: biografie, drama. Speelduur: 123 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend drama The Theory of Everything zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV