Vanavond op tv: NOS-special De strijd om Indonesië, PSV - Maccabi Tel Aviv en meer

Vanavond op tv: NOS-special De strijd om Indonesië, PSV - Maccabi Tel Aviv en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 17 februari

Kijktip :

Vanavond is op NPO 2 een special van de NOS te zien, De strijd om Indonesië, over de onafhankelijkheidsoorlog tussen 1945 en 1949. Verder onder meer de Conference League-wedstrijd PSV - Maccabi Tel Aviv. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 17 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: PSV - Maccabi Tel Aviv (Conference League)

Veronica
18:00 uur

Voorbeschouwing en om 18.45 uur live verslag van PSV - Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League. Na de derde plek in de groepsfase van de Europa League gaat PSV verder in het nieuwste Europese voetbaltoernooi: de Conference League. Samen met de nummers twee uit die competitie komt PSV in de tussenronde uit. Tegenstander is Maccabi Tel Aviv uit Israël, dat tweede werd in de groepsfase van de Conference League.


Zembla: koraal Bonaire

NPO 2
20:25 uur

Zembla onderzoekt het bedreigde Nederlandse koraal rondom Bonaire. Dat staat al tientallen jaren onder druk. Opwarming van de aarde, vervuiling en toerisme zorgen ervoor dat het koraal verdwijnt. In 2020 beloofde premier Rutte om te werken aan de bescherming van de koraalriffen, maar onze gemeente Bonaire merkt daar vooralsnog weinig van. Het kabinet in Den Haag wil nieuwe havenpieren in de zee bouwen voor de invoer van stookolie.


Marble Mania: Roelvinkjes

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Marble Mania nemen de Roelvinkjes, vader Dries en zonen Dave en Donny, het tegen elkaar op. Om knikkers te winnen voor de geluksbanen zullen ze zo goed mogelijk moeten presteren in de behendigheisspellen, waarbij ze meer dan in het vorige seizoen invloed kunnen uitoefenen op elkaars succes. Op de geluksbanen ligt het lot in handen van de knikkers en wordt duidelijk wie de meeste punten (en dus knikkers) verzamelt voor de grote finale.


Special: De strijd om Indonesië

NPO 2
22:20 uur

De NOS-special De strijd om Indonesië is te zien naar aanleiding van het vandaag verschenen onderzoek naar het Nederlandse geweld tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog van 1945 tot 1949. Winfried Baijens praat met een aantal onderzoekers over de uitkomsten. Ook is een reportage te zien uit Indonesië, waar de gevolgen van de onafhankelijkheidsstrijd nog ieder jaar worden herdacht.


Comedyfilm: As Good as it Gets

NET 5
22:55 uur

Op Net5 is vanavond de romantische comedy As Good as It Gets te zien. Melvin Udall woont in hartje Manhattan. Zijn dagelijks leven is een opeenhoping van gewoontes en dwangneuroses en als dit verstoord wordt, raakt hij in paniek. Als hij op een dag door een andere serveerster wordt bediend en hij de zorg krijgt over het hondje van de buren waar hij een hekel aan heeft, stort zijn geordende leven ineen. Alleen als hij zijn menselijke kant laat zien, kan hij weer orde op zaken stellen.


Docu: Kroniek van een moderne koning

NPO 2
23:00 uur

In de documentaire Kroniek van een moderne koning is te zien hoe de Ghanese Ashanti-gemeenschap in Nederland balans zoekt tussen oude tradities en de moderne westerse wereld en de twee leiders op hun eigen manier hun positie proberen te versterken. Deze observerende documentaire toont hoe in de grauwe werkelijkheid van Amsterdam-Zuidoost een besloten immigrantengemeenschap steun en verbondenheid zoekt in oude tradities.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: NOS-special De strijd om Indonesië, PSV - Maccabi Tel Aviv en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV