Recensie: Choose or Die is Jumanji-achtige B-film over vervloekt jaren 80-spel

Recensie: Choose or Die is Jumanji-achtige B-film over vervloekt jaren 80-spel
Met Sex Education-ster Asa Butterfield

Film :

Vanaf 15 april is de film Choose or Die te zien op Netflix. Een splinternieuwe Engelse horror staat voor het Paasweekend op het programma, met niemand minder dan Asa Butterfield en Lola Evans in de hoofdrollen. Lees hier de filmrecensie van Choose or Die.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

125.000 dollar
Het verhaal gaat over de arme student Kayla. Zij besluit een obscuur overlevings-computerspel uit de jaren tachtig te spelen. Hiermee hoopt ze de prijs van 125.000 dollar op te eisen. Helaas zit het haar niet mee, want het spel vervloekt haar en levensgevaarlijke keuzes en heftige uitdagingen komen op haar pad. Ze realiseert zich dat ze niet meer voor de prijzenpot speelt, maar voor haar leven.

Actrice Iola Evans en Asa Butterfield in de film 'Choose or Die'

Beoordeling van Gids.tv: ★½

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ n.n.b

Het spel in Choose or Die is duidelijk en meedogenloos, met in eerste instantie vrij onschuldige dilemma's als koffie of gebak, rommel maken of opruimen en vooruit- of achteruit spoelen. De alsmaar door knipperende cursos werkt echter wél op de zenuwen. Choose or Die brengt helaas niets nieuws in het horrorgenre, want alles hebben we al een keer gezien. Het verhaal is tamelijk belachelijk - het vraagt alles van je fantasie - met een cast die er wel mag zijn. Naast de 25-jarige Asa Butterfield is ook acteur Eddie Marsan (The Gentlemen) te zien in deze film. Een enkele liefhebber van de jaren tachtig-games en -sfeer zal genieten, maar veel mensen trekken dit niet. Anderhalve ster.

Cast
Naast Asa Butterfield (Slaughterhouse Rulez) en Lola Evans (The 100) zijn ook Robert Englund (Stranger Things), Kate Fleetwood (The Wheel of Time), Eddie Marsan (The Constructor) en Ryan Gage (The Hobbit) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Toby Meakins (Bite Size Horror).

Vanaf 15 april 2022 is de film Choose or Die te zien op Netflix. Genre: drama, horror, thriller. Tijdsduur: 84 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Choose or Die is Jumanji-achtige B-film over vervloekt jaren 80-spel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV