Bevrijdingsdag 2022: De meest indrukwekkende oorlogsfilms op Netflix

Bevrijdingsdag 2022: De meest indrukwekkende oorlogsfilms op Netflix
Met Skyggen i mit øje, Hacksaw Ridge en meer

Kijktip :

Het is de week van Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei). Op deze dagen vieren we onze vrijheid, maar denken we ook na over de prijs die daar tegenover staat. Gids.tv heeft de meest indrukwekkende en ijzersterke films van Netflix op een rij gezet.

Lees hier het artikel: Nieuw op Netflix: Deze films en series zijn nieuw in mei 2022.

5. Mijn Beste Vriendin Anne Frank (2021)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 6,2

Bron: Dutch FilmWorks
Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog net uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Lees hier waar je de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Mijn Beste Vriendin Anne Frank.

4. De Slag om de Schelde (2021)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,1

Bron: Netflix
Het verhaal start in het najaar van 1944. Een enorme zeeslag vindt plaats in Zeeland en West-Brabant: een slag die beslissend is voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In de bloedige strijd kruisen de wegen van verschillende personen elkaar. We volgen onder andere Marinus, een jonge Nederlandse man die aan de kant van de Duitsers vecht. Ook volgen we William, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot en Teuntje, die deel uitmaakt van een verzetsbeweging. Lees hier waar je de film De Slag om de Schelde kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van De Slag om de Schelde.

3. Skyggen i mit øje (2021)

Gids.tv ★★★★ | IMDb ★ 7,3

Bron: Netflix
1945, de Tweede Wereldoorlog. De Royal Air Force is van plan op 21 maart het hoofdkwartier van de Gestapo, in de bezette Deense hoofdstad Kopenhagen, aan te vallen. Eén van de bommenwerpers stort tijdens de missie neer op een Franse school. De daaropvolgende vliegtuigen vuren hun bommen af, denkende dat de school het doelwit is. Zeer verdrietige maar sterke Deense film die je niet snel vergeet. Lees hier waar je de film Skyggen i mit øje kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Skyggen i mit øje.

2. Hacksaw Ridge (2016)

IMDb ★ 8,1 | Gids.tv: ★★★★½

Bron: Summit Entertainment
Deze film vertelt het waargebeurde verhaal over Desmond T. Doss. Desmond was een Amerikaanse legerdokter die zich op het slagveld van 1942 bevond, maar weigerde om te moorden en wapens te dragen. Met een ijzersterke rol voor acteur Andrew Garfield in een film die je eigenlijk niet mag missen. Lees hier waar je de film Hacksaw Ridge kunt streamen.

1. Saving Private Ryan (1998)

IMDb ★ 8,6 | Gids.tv: ★★★★★

Bron: Dreamworks Pictures
Na de landing in Normandië gaat een groep Amerikaanse soldaten achter de vijandelijke linies om een parachutist op te halen wiens vier broers zijn gesneuveld. Het meesterwerk van regisseur Steven Spielberg won diverse prijzen, met een cast waar je U tegen zegt. Lees hier waar je de film Saving Private Ryan kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Saving Private Ryan.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV