Maandag in Op1: Rob de Wijk en Vita de Geus-Kovalenko over Dag van de Overwinning

Maandag in Op1: Rob de Wijk en Vita de Geus-Kovalenko over Dag van de Overwinning
De gasten van Op1 van maandag 9 mei

Kijktip :

Maandagavond presenteren Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 9 mei.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen en gasten van maandag 9 mei

  • Het is 9 mei, voor zowel Rusland áls Oekraïne betekent dat ‘de Dag van de Overwinning.’ Met ingehouden adem werd over de hele wereld de speech van Poetin gevolgd. De gevreesde oorlogsverklaring of algehele mobilisatie bleef uit, kunnen we dit zien als de-escalatie? En hoe beleven Oekraïners 9 mei? Dat bespreken we met oud-ambassadeur in Rusland Renée Jones-Bos, defensiespecialist Rob de Wijk en Oekraïense-Nederlandse Vita de Geus-Kovalenko.

  • In de Hoorn van Afrika lijden meer dan 13 miljoen mensen honger. Dat heeft twee oorzaken: de extreme droogte en de oorlog in Oekraïne. Landbouwgoederen als tarwe en gerst komen namelijk uit Oekraïne en Rusland en door de prijsstijgingen, als gevolg van de oorlog, is het leven van miljoenen mensen in gevaar. Wat is precies de situatie? Dat bespreken we in Op1 met de net uit Nairobi teruggekeerde Afrika-correspondent Saskia Houttuin en fotojournalist Joost Bastmeijer.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's