Recensie: F*ck de Liefde 2 is precies wat mis is met de Nederlandse filmindustrie

Recensie: F*ck de Liefde 2 is precies wat mis is met de Nederlandse filmindustrie
Yolanthe Cabau in grote klucht op Netflix

Film :

Vanaf 20 mei staat de film F*ck de Liefde 2 op Netflix. Yolanthe Cabau en haar kompanen maken een film en zetten hem op Netflix, maar laten tegelijkertijd doorschemeren waarom de Nederlandse filmindustrie nog steeds als lachertje wordt weggezet. Lees hier de recensie van F*ck de Liefde 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Liefde of klucht?
Nadat haar relatie met Jim is stukgelopen, keert Lisa gedesillusioneerd terug naar Nederland. Tijdens de uitvaart van Lisa’s geliefde oma komt Kiki op haar bekende lompe manier met het nieuwtje dat ze gaat trouwen. Maar natuurlijk niet voordat ze de ultieme vrijgezellenvakantie heeft gehad met Lisa en Angela op Ibiza.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★

Entertainment-score: 32% | IMDb ★ 3,3

Het is natuurlijk oneerlijk om films als deze te meten aan parels die de laatste jaren uit de Nederlandse filmindustrie zijn voortgevloeid (bijvoorbeeld De Slag om de Schelde of het recente Moloch). Toch laat deze film maar weer eens zien waarom de industrie in ons kikkerland (soms dus onverdiend) nog steeds de slechte status heeft. Dit is een film die zichzelf keer op keer veel te serieus neemt en die je op heel weinig momenten echt laat lachen, wat toch wel een must is voor een romcom. Niemand speelt echt een goede rol en vooral Yolanthe Cabau laat onbedoeld zien dat niets voelen voor een hoofdkarakter nog steeds mogelijk is. Een ongeloofwaardige film die een grote vinger opsteekt naar iedereen die de film in Nederland waardeert. En toch gaan er weer veel mensen naar deze film kijken: niet naar ons wijzen als je bedrogen uitkomt. 1 ster.

Cast
Naast Yolanthe Cabau (Liefde Zonder Grenzen) en Victoria Koblenko (The Paradise Suite) spelen ook Geza Weisz (Allen Maar Nette Mensen), Bo Maerten (F*ck de Liefde) en Edwin Jonker (Hunter Street) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Appie Boudellah (Just Say Yes).

Vanaf 20 mei 2022 is F*ck de Liefde 2 te kijken op Netflix. Genre: Komedie. Tijdsduur: 92 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV