OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in juni 2022

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in juni 2022
Met onder meer Spiderhead en meer

Nieuws :

Het is buiten weer heerlijk zomerweer. Dus: de bikini of zwembroek aan, een duikje in het zwembad en dan met een lekker glas koude cola, limonade of wijn een serie of film kijken in het heerlijke zonnetje, of een filmpje kijken als het licht buiten langzaam uitgaat. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Amazon Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Kijktips van Gids.tv

Bumperkleef (1 juni)

Videoland

Jeroen Spitzenberger in de film 'Bumperkleef'
Het verhaal gaat over vader Hans, een zelfverzekerde en ietwat eigenwijze man die met zijn gezin op weg is naar zijn ouders. Te laat van huis vertrokken en redelijk gestresst begint Hans op de snelweg te bumperkleven achter een wit bestelbusje. Hierdoor ontstaat een bizarre verkeersruzie die al snel volledig escaleert in een bloedstollende achtervolging. Lees hier waar je Bumperkleef kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Bumperkleef.

Borgen - Power and Glory (2 juni)

Netflix

De minister van Buitenlandse zaken heeft een probleem wanneer een bedrijf olie vindt op Groenland en er een internationale machtsstrijd ontstaat. Katrine Fønsmark, de oude perschef van Nyborg, werkt weer als journalist en mag ditmaal de nieuws-afdeling van een groot nationaal tv-station gaan leide. Bekijk hier waar je vanaf 2 juni Borgen - Power and Glory kunt streamen.

Tenminste Houdbaar Tot, S1 (2 juni)

NPO Plus

Bron: NPO Plus
Jarenlang heeft Anna met liefde haar carrière in de koelkast gezet om volledig in dienst te staan van haar gezin en de baan van haar man Paul. Nu de kinderen op het punt staan van uitvliegen, zijn Anna en Paul klaar voor de zeven vette jaren. Bekijk hier waar je vanaf 2 juni Tenminste Houdbaar Tot kunt streamen.

Interceptor (3 juni)

Netflix

Bron: Netflix
Een legerkapitein moet haar jarenlange tactische training en militaire expertise gebruiken wanneer een gelijktijdige gecoördineerde aanval het afgelegen raket-onderscheppingsstation waar ze het bevel over heeft, bedreigt. Lees hier waar je vanaf 3 juni Interceptor kunt kijken.

Twee Zomers, S1 (3 juni)

Netflix

De serie volgt een oude vriendengroep die zwaar op de proef wordt gesteld: vlak voor hun reünie op een eiland in het zuiden van Frankrijk worden een aantal groepsleden afgeperst door iemand die op de hoogte is van een dertig jaar oud geheim en dus is het onderlinge vertrouwen al snel helemaal zoek. Bekijk hier waar je vanaf 3 juni Twee Zomers kunt streamen.

Op Hete Kolen: het leven volgens Emile Ratelband (3 juni)

Videoland

Bron: Videoland
We volgen Emiles voorbereidingen voor zijn emigratie naar Thailand met zijn twaalfjarige zoon Emilio. Hij wil Nederland achter zich laten en zijn brood daar gaan verdienen. Gedurende het vertrek en zicht op de toekomst, worden ook het verleden en heden geportretteerd. Bekijk hier waar je vanaf 3 juni Op Hete Kolen: het leven volgens Emile Ratelband kunt streamen.

:[article:videos](ids:"" title:""

Hollywood Stargirl (3 juni)

Disney+

Bron: Disney Plus
Het verhaal volgt Stargirl en haar moeder Ana, die wordt ingehuurd als kostuumontwerper voor een film, terwijl ze verhuizen naar Los Angeles en nieuwe vrienden ontmoeten. Lees hier waar je vanaf 3 juni Hollywood Stargirl kunt kijken.

The Boys, S3 (3 juni)

Eerste drie afleveringen op Prime Video

Bron: Prime Video
In het derde seizoen krijgt Billy Butcher een serum in handen dat hem 24 uur lang van superkrachten kan voorzien. Ondertussen probeert Homelander na zijn romance met de psychopathische Stormfront zijn beschadigde imago te herstellen. Bekijk hier waar je The Boys kunt streamen.

Physical, S2 (3 juni)

Apple TV+

Sheila is een geplaagde huisvrouw die in de jaren tachtig een nieuwe obsessie ontdekt: aerobics. In het tweede seizoen krijgt ze tijdens de uitbreiding van haar imperium steeds meer last van de concurrentie, terwijl ook haar huwelijk met Danny onder druk komt te staan. Bekijk hier waar je Physical kunt streamen.

Penoza: The Final Chapter (4 juni)

Videoland

De film start met het verhaal van Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die ondergedoken zit in Canada en daar een anoniem leven leidt. Helemaal niemand weet dat ze nog leeft, behalve haar moeder Fiep. Als een collega wordt aangevallen, vermoordt ze uit zelfverdediging de dader. Lees hier waar je Penoza: The Final Chapter kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Penoza: The Final Chapter.

Trigger Point, S1 (4 juni)

NPO Plus

Lana Washington, een explosievenexpert bij de Londense politie, wordt samen met Joel Nutkins opgeroepen bij een antiterrorisme-operatie in een Londense woonwijk. Daar wordt een mogelijke bommenfabriek onderzocht. Bekijk hier waar je vanaf 4 juni Trigger Point kunt streamen.

A Discovery of Witches, S3 (6 juni)

Videoland

Diana Bishop, historica en heks, verkrijgt toegang tot het boek Ashmole 782. Hierin staan bijzondere mysteries die ze op moet lossen. Ze krijgt hulp van de enigmatische en charismatische Matthew Clairmont. Hij blijkt een vampier te zijn en Diana weet; heksen mogen vampiers niet vertrouwen. Bekijk hier waar je A Discovery of Witches kunt streamen.

Hustle (8 juni)

Netflix

Bron: Netflix
Een basketbalscout ontdekt een fenomenale speler in Spanje. Deze basketballer heeft een heftig verleden, maar de scout neemt hem mee naar de Verenigde Staten. Tegen alle verwachtingen in hebben ze nog één laatste kans om te bewijzen dat ze het kunnen maken in de NBA. Lees hier waar je vanaf 8 juni Hustle kunt kijken.

Ms. Marvel, S1 (8 juni)

Wekelijks op Disney+

Bron: Disney Plus
Kamala Khan heeft een speciale affiniteit met superhelden, met name Captain Marvel. Ze worstelt echter om thuis en op school te passen: Totdat ze superkrachten krijgt zoals de helden waar ze altijd naar heeft opgekeken. Het leven is makkelijker met superkrachten, toch? Bekijk hier waar je vanaf 8 juni Ms. Marvel kunt streamen.

Irma Vep (9 juni)

HBO Max

Mira is een Amerikaanse filmster die teleurgesteld is in haar carrière en net uit een relatie komt. Ze gaat naar Frankrijk om de rol van “Irma Vep” te spelen in een remake van de klassieke stomme Franse film “Les Vampires.” Mira komt met zichzelf in de clinch wanneer in deze kleurrijke misdaadthriller haar eigen persoonlijkheid en haar personage steeds meer met elkaar versmelten. Bekijk hier waar je vanaf 9 juni Irma Vep kunt streamen.

First Kill (10 juni)

Netflix

Bron: Netflix
Een vader en zoon zijn getuige van een grote schietpartij tussen een bankovervaller en een misdadiger terwijl ze op een jachtuitje zijn. De bankovervaller neemt de jonge jongen in gijzeling om het geld van de overval terug te vorderen. Lees hier waar je vanaf 10 juni First Kill kunt kijken.

Peaky Blinders, S6 (10 juni)

Netflix

Een beruchte bende in Birmingham wordt geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. Aan het einde van seizoen 5 is Shelby niet in beste doen, klimt de man nog uit het dal of is het einde verhaal? Bekijk hier waar je Peaky Blinders kunt streamen.

Trees of Peace (10 juni)

Netflix

Bron: Netflix
Het op feiten gebaseerde drama speelt zich af tijdens de volkerenmoord in Rwanda in 1994, toen in een periode van ongeveer drie maanden ruim een half miljoen Tutsi's werden afgeslacht. Het verhaal draait om vier vrouwen met verschillende achtergronden, die een onbreekbare band vormen terwijl ze zich in een piepkleine kelder schuil moeten houden voor de soldaten. Lees hier waar je vanaf 10 juni Trees of Peace kunt kijken.

Devils, S2 (13 juni)

Videoland

In 2011 is het hoofd van handel van de Londense NYL-bank, Massimo Ruggero, betrokken bij een schandaal. De plotselinge dood van een collega zet alles op zijn kop. Massimo is vastbesloten om de waarheid te achterhalen en ontdekt een stille oorlog achter de Europese crisis. Bekijk hier waar je vanaf 13 juni Devils kunt streamen.

Halftime (14 juni)

Netflix

Bron: Netflix
Een intieme blik op wereldster Jennifer Lopez terwijl ze reflecteert op haar mijlpalen en evolutie als artiest, en navigeert door de tweede helft van haar carrière terwijl ze blijft entertainen, empoweren en inspireren. Lees hier waar je vanaf 14 juni Halftime kunt kijken.

God's Favorite Idiot, S1 (15 juni)

Netflix

Clark Thompson heeft in zijn collega Amily zijn grote liefde gevonden. Als hij getroffen wordt door de bliksem en plots een vreemde gloed vertoont, begint zijn omgeving te vermoeden dat hij is uitgekozen door God, mogelijk om de Apocalyps te voorkomen. Bekijk hier waar je vanaf 15 juni God's Favorite Idiot kunt streamen.

Love, Victor, S3 (15 juni)

Disney+

Bron: Disney Plus
Victor blijft op zoek naar zichzelf: in zijn liefdesleven, maar ook in zijn andere bezigheden. Nu het einde van de middelbare school er langzaam maar zeker aankomt, moet hij nadenken over zijn toekomst. Bekijk hier waar je vanaf 15 juni Love, Victor kunt streamen.

My Brilliant Friend, S3 (16 juni)

NPO Plus

De serie toont de evolutie van de levenslange vriendschap tussen twee Italiaanse vrouwen, Elena en Lila, vanaf hun kindertijd in het Napels van de jaren 50. Bekijk hier waar je My Brilliant Friend kunt streamen.

The Summerdahl Murders (16 juni)

NPO Plus

De serie gaat over detective Dan Sommerdahl. Hij heeft de leiding over de onderzoeken van de recherche die in het Deense Helsingørdiverse moordzaken oplost. Bekijk hier waar je The Summerdahl Murders kunt streamen.

Spiderhead (17 juni)

Netflix

Bron: Netflix
In de nabije toekomst krijgen veroordeelden de kans om zich vrijwillig als medisch proefpersoon aan te melden om hun straf te verkorten. Een voorbeeld van zo'n onderwerp voor een nieuw medicijn dat gevoelens van liefde kan opwekken, begint de realiteit van zijn emoties in twijfel te trekken. Lees hier waar je vanaf 17 juni Spiderhead kunt kijken.

You Don't Know Me, S1 (17 juni)

Netflix

Bron: Netflix
In deze serie staat Hero terecht voor de moord op een lokale drugsdealer. En een veroordeling lijkt slechts een kwestie van tijd. Maar dan doet Hero iets onverwacht. Bekijk hier waar je vanaf 17 juni You Don't Know Me kunt streamen.

The Summer I Turned Pretty (17 juni)

Prime Video

Deze serie gaat over meerdere generaties en draait om een driehoeksverhouding tussen een meisje en twee broers, de steeds veranderende relatie tussen moeders en hun kinderen, en de blijvende kracht van sterke vrouwelijke vriendschap. Het is een coming-of-age-verhaal over eerste liefde, eerste liefdesverdriet, en de magie van die ene perfecte zomer. Bekijk hier waar je vanaf 17 juni The Summer I Turned Pretty kunt streamen.

My Fake Boyfriend (17 juni)

Prime Video

Bron: Prime Video
Andrew kan zijn giftige vriendje dat hem net heeft gedumpt maar moeilijk loslaten. Zijn vrienden besluiten hem te helpen door een ware "Cristiano" te creëren. Een perfect nepvriendje voor op sociale media om zijn ex jaloers te maken. Lees hier waar je vanaf 17 juni My Fake Boyfriend kunt kijken.

The Umbrella Academy, S3 (22 juni)

Netflix

Bron: Netflix
De superheldenserie draait om de broers en zussen Hargreeves. Zij zijn uit elkaar gegroeid en ieder hun eigen weg gegaan naarmate ze ouder werden. Aan het einde van seizoen 2 redt de Academy opnieuw de wereld, maar dat komt met een prijs. Bekijk hier waar je The Umbrella Academy kunt streamen.

Money Heist: Korea (24 juni)

Netflix

Bron: Netflix
Vermomd onder de schaduw van een masker bundelt een groep desperado's zich onder leiding van een crimineel meesterbrein dat alleen bekend staat als 'The Professor', om de grootste overval te plegen die Korea ooit heeft gezien. Bekijk hier waar je vanaf 24 juni La Casa de Papel: Korea kunt streamen.

Man vs. Bee (24 juni)

Netflix

Bron: Netflix
Een man is in oorlog met een bij terwijl hij in een luxe herenhuis zit. Wie zal er winnen en welke onherstelbare schade zal daarbij worden aangericht? Bekijk hier waar je vanaf 24 juni Man vs. Bee kunt streamen.

Chloe, S1 (24 juni)

Prime Video

Bron: Prime Video
De serie volgt Becky Green, die geobsedeerd is door het stalken van haar jeugdvriendin Chloe Fairbourne's perfect opgebouwde aanwezigheid op sociale media. Chloe's chique leven, aanbiddende echtgenoot en kring van hoog opgeleide vrienden zijn altijd slechts een klik verwijderd. Bekijk hier waar je vanaf 24 juni Chloe kunt streamen.

Westworld, S4 (27 juni)

HBO Max

Bron: HBO Max
Westworld is een ambitieuze en zeer fantasierijke dramareeks die het concept van avontuur en sensatiezucht naar nieuwe, aartsgevaarlijke hoogten tilt. In het futuristische fantasypark "Westworld" begint een groepje kunstmatige "gastheren" - androïden - plots af te wijken van hun zorgvuldig gecodeerde programmatuur en afwijkend gedrag te vertonen dat zeer verontrustend is. Bekijk hier waar je Westworld kunt streamen.

Only Murders in the Building, S2 (28 juni)

Wekelijks op Disney+

Bron: Disney Plus
Whodunnit over drie buren die een true crime podcast starten. Na de schokkende dood van Bunny Folger, de bestuursvoorzitter van de Arconia, haasten Charles, Oliver en Mabel zich om haar moordenaar te ontmaskeren. Ze krijgen echter te maken met drie hobbels op de weg. Bekijk hier waar je Only Murders in the Building kunt streamen.

Ze weten alles van je (29 juni)

Videoland

Bron: Videoland
In deze serie duikt onderzoeksjournalist Nadia in de vermissing van cyberexpert Arjen Kamphuis. Ze spreekt met vrienden van Arjen en betrokkenen bij deze geruchtmakende verdwijningszaak die nooit is opgehelderd. Het is een spannende combinatie van documentaire en fictie, die de kijker aan het denken zet over de gevaren waar Arjen voor waarschuwde rondom online privacy. Bekijk hier waar je vanaf 29 juni Ze weten alles van je kunt streamen.

Baymax! (29 juni)

Wekelijks op Disney+

Bron: Disney Plus
De serie speelt zich net als de film af in San Fransokyo. De verzorgingsrobot Baymax doet in de serie eindelijk echt waarvoor hij gebouwd is: Het helpen van anderen". Hoe lang gaat dat goed? Bekijk hier waar je vanaf 29 juni Baymax! kunt streamen.

Atlanta, S3 (29 juni)

Disney+

Earnest Marks is een vroegtijdig schoolverlater die als manager de carrière van zijn neef, Alfred "Paper Boi" Miles, van de grond probeert te krijgen. De twee neven werken zich omhoog in de rapscene van Atlanta. In het derde seizoen doet de serie ook Amsterdam aan, met een bijrol voor Ruben van der Meer. Bekijk hier waar je Atlanta kunt streamen.

Daredevil, S1-3 (29 juni)

Disney+

De Marvel serie geproduceerd door Marvel TV en eerst uitgekomen op Netflix. In Daredevil zien we advocaat Matt Murdock. Bekijk hier waar je vanaf 29 juni Daredevil kunt streamen.

Naast Daredevil zijn vanaf 29 juni ook Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en Defenders te zien op Disney+.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV