Vanavond op tv: Nieuwe aflevering Ondertussen aan de Hofvijver en start Podium ZWART

Vanavond op tv: Nieuwe aflevering Ondertussen aan de Hofvijver en start Podium ZWART
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 27 mei

Kijktip :

Het is vrijdag een feestje voor de nieuwe en terugkerende programma's. Er is weer een kwartaal voorbij en daarom komt Splinter Chabot weer met een Ondertussen aan de Hofvijver. Daarnaast zien we het tv-debuut van Omroep ZWART en een nieuwe aflevering van Busje komt zo. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 27 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Ondertussen aan de Hofvijver

NPO 2
20:25 uur

Eens per kwartaal brengt Splinter Chabot een bezoek aan het Binnenhof in Ondertussen aan de Hofvijver, om te zien hoe de verbouwing van het politieke centrum van Nederland vordert. Hoe staan de zaken ervoor? Voor het allereerst is de toegang tot het Binnenhof gesloten. En dat voor minstens vijf jaar. Prominente oud-politici Hans Wiegel en Jeltje van Nieuwenhoven keren nog een keer terug naar hun oude werkplek. Hans Wiegel wil graag nog een keer het torentje zien, nu het nog in gebruik is.

Actiefilm: The Hunger Games - Catching Fire

NET 5
20:30 uur

In The Hunger Games: Catching Fire zien we Katniss Everdeen na haar overwinning in de jaarlijkse Hongerspelen met haar metgezel Peeta Mellark. Deze overwinning betekent echter dat ze opnieuw weg moeten en hun familie moeten achterlaten om op een overwinningstournee door de districten te trekken. Onderweg merkt Katniss dat een opstand op til is en president Snow dreigt met vergelding.

Pointer Special: homoseksualiteit bij conservatief-christenen

NPO 2
21:08 uur

In deze Pointer Special richt het onderzoeksteam zich op conservatief-christelijke organisaties, orthodox katholieken, gereformeerden en evangelicalen. Waarom? Deze groeperingen treden samen op tegen genderidentiteit, seksuele diversiteit en de 'homolobby'. De organisaties proberen met de tijdgeest mee te gaan, want homogenezingen zijn volgens hen passé. Ook zijn homogevoelens bespreekbaar. Alleen als je je er maar niet naar gedraagt, is de boodschap van de twee jaar geleden opgerichte organisatie Bijbels Beraad Man/Vrouw.

Oorlogsfilm: Dunkirk

Canvas
21:20 uur

De film Dunkirk laat het waargebeurde verhaal zien hoe honderdduizenden Britse en Geallieerde troepen omringd worden door vijandelijke troepen. Gevangen op een strand met hun rug naar de zee, staan ze tegenover een onmogelijke situatie, terwijl de vijand langzaam maar zeker dichterbij komt.

Busje komt zo: laatste werkdag Ron Fresen

NPO 1
22:03 uur

De tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Busje komt zo wijkt uit naar de vrijdagavond, omdat woensdag de documentaire Wild op de Veluwe wordt uitgezonden. In deze aflevering wordt NOS-journalist Ron Fresen verrast op zijn laatste werkdag. Hij wordt op zijn laatste werkdag opgehaald; vanwege prostaatkanker stopt de 63-jarige journalist met werken. Verder gaat er een gezellig trio mee in de bus op weg naar een internationaal beroemd orkest. De bus rijdt van Gilze naar Middelburg en Hilversum.

Nieuw: Podium ZWART

NPO 3
22:49 uur

Vanavond maakt Omroep ZWART zijn televisiedebuut op NPO 3 met het nieuwe programma Podium ZWART. Een feestelijke samenkomst van verschillende muziekgenres, kunststijlen en verhalen. Deze week wordt Jörgen Raymann uitgedaagd een spoken word te maken. Zangeres Amina maakt haar televisiedebuut op een podium met daarop een serie kunstwerken van Serena Angelista. In de serie, genaamd Unity, staat verbinding centraal. Ook wordt een bezoek gebracht aan Gregory Porter en tot slot treedt singer-songwriter Joshua J. met zijn band op.

Actuele video's

Meer actuele video's