Nieuwe documentaireserie Tussen de Amerika's begint zondag op NPO 2

Nieuwe documentaireserie Tussen de Amerika's begint zondag op NPO 2
Stef Biemans gaat terug naar Midden-Amerika

Kijktip :

Stef Biemans is terug met een nieuwe documentaireserie vanuit Midden-Amerika, getiteld Tussen de Amerika's. Vijftien jaar lang bewoonde en bereisde Biemans deze regio en dus kan hij ons als geen ander inzicht verschaffen in het wel en wee van de lokale bevolking.

Tussen de Amerika's gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Kuna
Biemans begint deze vierdelige serie bij de Kuna, een traditioneel levend volk op verdwijnende eilanden. Op de paradijselijke San Blas-eilanden leven de Kuna's met het ritme van de natuur. Nu de zeespiegel stijgt, staan ze voor een groot dilemma: moeten ze verhuizen naar het platteland of wachten tot het water komt?

Geluiden
Stef probeert de laatste geluiden van deze bijzondere cultuur te vereeuwigen, zoals het geratel van een naaimachine, het bedriegelijk vriendelijk klinkende bruisen van de zee, het raspen van een kokosnoot en een pratende palmboom. Het is nog maar de vraag of de Kuna hun traditionele cultuur kunnen bewaren.

De nieuwe documentaireserie Tussen de Amerika's is vanaf zondag 12 juni wekelijks rond 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Tussen de Amerika's terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe documentaireserie Tussen de Amerika's begint zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV