Documentaire Twee mannen is woensdag 22 juni te zien op NPO 2

Documentaire Twee mannen is woensdag 22 juni te zien op NPO 2
Portret van Ivo van Hove en Jan Versweyveld

Kijktip :

De Vlaamse theaterregisseur Ivo van Hove is een wereldster. De documentaire Twee mannen volgt Van Hove en zijn partner en scenograaf Jan Versweyveld tijdens het maken van de spektakelvoorstelling Age of Rage en zoomt in op hun professionele en persoonlijke relatie.

Twee mannen gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Liefdesrelatie
Als Ivo en Jan elkaar begin jaren tachtig in Antwerpen ontmoeten, is dat het begin van een intense, stormachtige liefdesrelatie, die pas toekomst krijgt als ze besluiten samen theater te gaan maken. Inmiddels delen de twee mannen ruim veertig jaar leven en werk en is er in hun theater een symbiose ontstaan waarbij ze soms niet meer weten welk idee van wie afkomstig is.

Slopend
We volgen ze nu bij het slopende productieproces van Age of Rage. Vuur, moord, dans, muziek en heel veel bloed: geen middel wordt geschuwd in deze ambitieuze ruim 3,5 uur durende voorstelling, waarin alles wat zij de afgelopen veertig jaar hebben uitgevonden bij elkaar moet komen. Na samenwerkingen met onder anderen David Bowie en Isabelle Huppert is dit de kroon op hun werk.

De documentaire Twee mannen is woensdag 22 juni om 22.25 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Twee mannen terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV