Wimbledon 2022 live op tv en online (inclusief tijdschema)

Wimbledon 2022 live op tv en online (inclusief tijdschema)
Tennistoernooi op Londens gras

Sport :

Van maandag 27 juni tot en met zondag 10 juli kunnen tennisfans weer gaan genieten van het legendarische tennistoernooi Wimbledon. Op het prachtige gras in Londen gaat Novak Djokovic proberen zijn titel te prolongeren en komt er in ieder geval een nieuwe winnaar in het vrouwentoernooi. Het volledige toernooi is te zien op Eurosport 1, Ziggo Sport (Select) en de BBC (BBC One en BBC 2). Het volledige toernooi is ook online te kijken bij discovery+.

Het uitzendschema vind je verderop in dit artikel.

Uitzendingen
Het meest uitgebreide verslag van Wimbledon vind je bij Eurosport, waar de meest uitgebreide selectie van wedstrijden wordt uitgezonden. In de eerste rondes zijn alle wedstrijden te zien bij discovery+. Lees ook op welk kanaal je Eurosport 1 kunt vinden bij jouw tv-aanbieder. Ook bij Ziggo Sport, Ziggo Sport Select en Ziggo Sport Tennis worden wedstrijden uitgezonden. Voor het Engelstalig verslag kun je terecht bij de BBC, waar het wisselend op BBC One en BBC Two wordt uitgezonden. Lees ook op welk kanaal je BBC One kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Uitzendschema: Wimbledon 2022

De tijden zijn op basis van de voorspellingen van de vorige avond.

zaterdag 9 juli
Vanaf 15.00 uur te zien op Eurosport 1, Ziggo Sport Tennis (ook niet-volledig op Ziggo Sport) en BBC One:

  • JABEUR - RYBAKINA (finale vrouwen)

zondag 10 juli
Vanaf 15.00 uur te zien op Eurosport 1, Ziggo Sport en BBC One:

  • DJOKOVIC - KYRGIOS (finale mannen)

De tekst gaat verder onder deze video's

Mannen
Bij het mannentoernooi zien we natuurlijk de drievoudig winnaar en huidige titelhouder Novak Djokovic aanwezig. De als eerst geplaatste Serviër kan het op moeten nemen tegen onder andere Roland Garros-finalisten Rafael Nadal en Casper Ruud, Tsitsipas, het Spaanse supertalent Alcaraz en een drietal Nederlanders: Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Libéma Open-winnaar Tim van Rijthoven.

Vrouwen
Bij de vrouwen doet er in ieder geval één Nederlandse mee: Arantxa Rus zal in ieder geval de eerste ronde spelen. Regerend titelhouder Ashleigh Barty is er niet meer bij dit jaar, dus zal er een nieuwe winnaar komen. Kandidaten zijn onder meer de als eerst geplaatste Iga Swiatek en de huidige nummer 3 Anett Kontaveit. Ook zien we de terugkeer van Serena Williams, die een wildcard heeft ontvangen.

Wimbledon 2022 is van maandag 27 juni tot en met zondag 10 juli dagelijks live te zien op Eurosport 1, Ziggo Sport (Select), BBC One en BBC Two. Online zie je het toernooi bij discovery+. Samenvattingen en hoogtepunten vind je in het Wimbledon-dossier op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's