Vanavond op tv: slotaflevering Ik Vertrek - even weg en avonturenfilm The Revenant

Vanavond op tv: slotaflevering Ik Vertrek - even weg en avonturenfilm The Revenant
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 2 juli

Kijktip :

Mocht je tijdens dit warme weekend wat verkoeling zoeken, de zaterdagavond heeft weer het nodige in petto om je te vermaken. Zo kijk je vanavond naar de laatste aflevering van Ik Vertrek - even weg, komt de avonturier in je naar boven met The Revenant of kies je voor filmdrama American History X?

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Avonturenfilm: The Revenant

Veronica
20:00 uur

Tijdens een expeditie in 1823 diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij ontkomt ternauwernood en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

Start: Grantchester seizoen 6

NPO 2
20:35 uur

Op NPO 2 is vanaf vanavond het nieuwste, zesde seizoen van de Britse detectiveserie Grantchester. De afleveringen werden in het najaar van 2021 voor het eerst uitgezonden op de Engelse televisie en zijn deze zomer in Nederland te zien. In Grantchester volgen we de Anglicaanse dominee William 'Will' Davenport, werkzaam in het plaatsje Grantchester in Cambridgeshire. Will heeft korte lijntjes met de lokale politie en probeert hen waar mogelijk te helpen bij het oplossen van diverse gruwelijke misdaden, die het dorpje in zijn greep houden. De serie speelt zich af in de jaren vijftig.

Slot: Ik vertrek - even weg

NPO 1
22:22 uur

Vanavond is de laatste aflevering van het tweede seizoen van Ik vertrek: even weg te zien op NPO 1. In deze aflevering zien we hoe oude bekenden Rudolf & René en Ronald & Janine bij elkaar op bezoek gaan in Frankrijk. Ronald en Janine zijn nog maar anderhalf jaar bezig en staan dus helemaal open voor gratis advies. Ze lieten Groningen achter zich om een bed & breakfast te beginnen in de Franse Vogezen. Hun pand blijkt op de perfecte plek te liggen voor vakantiegangers die op weg zijn naar het zuiden en een nacht moeten overnachten.

Classic Albums: Gil Scott-Heron - Pieces of a Man

NPO 3
22:56 uur

De naam Gil Scott-Heron zal niet meteen een belletje doen rinkelen bij veel Nederlanders. Hij was in de jaren zeventig funk-, jazz- en soulgrootheid die een reeks klassieke albums maakte. In Classic Albums wordt vanavond zijn Pieces of a Man (1971) tegen het licht gehouden. De Amerikaanse dichter, muzikant en schrijver Scott-Heron debuteerde in 1970 met de plaat Small Talk at 125th and Lenox, een livealbum dat vooral spoken word-voordrachten bevat. Een jaar later maakte hij zijn officiële muzikale debuut met Pieces of a Man, door de critici onmiddellijk onthaald als een meesterwerk. Het album bestaat uit een inventieve mix van jazz, poëzie en spoken word.

Filmdrama: American History X

Veronica
23:05 uur

Derek Vineyard is een voormalige neonazi skinhead en komt net uit de gevangenis. Zijn acties hebben grote indruk gemaakt op zijn broertje Danny. Derek probeert te voorkomen dat zijn jongere broer hetzelfde verkeerde pad opgaat als hij.

Actuele video's

Meer actuele video's