Andere Tijden Special over de Grebbeberg zondag 17 juli te zien op NPO 2

Andere Tijden Special over de Grebbeberg zondag 17 juli te zien op NPO 2
Terug naar het begin van de Tweede Wereldoorlog

Kijktip :

NPO 2 herhaalt zondag (17 juli) de Andere Tijden Special over de schuilplaats op de Grebbeberg bij Rhenen. Het is nu een idyllisch wandelgeboed, maar in mei 1940 was de Grebbeberg het toneel van felle gevechten die het begin van de Tweede Wereldoorlog markeerden.

Andere Tijden over de Grebbeberg gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Strijd
Op de Grebbeberg hoopt het Nederlandse leger de Duitsers tegen te houden. Bijna nergens in ons land wordt meer strijd geleverd. In totaal komen meer dan vierhonderd Nederlanders hier om het leven. Andere Tijden vertelt het onbekende verhaal van zeventien jonge militairen die op de Grebbeberg een schuilplaats graven.

Slachtpartij
De jongens blijven moederziel alleen achter in een gebied vol Duitse SS-soldaten. De afloop is even luguber als voorspelbaar: het wordt een slachtpartij. Twee Nederlandse militairen uit de schuilplaats worden nog steeds vermist. Onderzoeker Michiel Teunisse denkt te weten waar ze liggen. Landmachtexperts gaan 81 jaar na dato op zoek.

De Andere Tijden Special over de Grebbeberg is zondag 17 juli om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's