EK atletiek in München live op tv en online

EK atletiek in München live op tv en online
Onderdeel van mixed-EK's in Duitse stad

Sport :

Een bijzondere primeur voor de Duitse stad München: daar wordt voor het eerst de Europese kampioenschappen voor verschillende sporten georganiseerd. Onder meer het wielrennen en roeien leggen in dezelfde stad het EK af. Zo ook het EK atletiek, dat van maandag 15 augustus tot en met zondag 21 augustus te zien is bij de NOS op tv en online bij NOS.nl.

Het tijd- en uitzendschema volgt verderop in dit artikel.

Uitzendingen
Het EK atletiek bestaat elke dag uit een ochtend- en middagsessie. In beide gevallen kunnen finales voorkomen. De avondsessies worden grotendeels uitgezonden op tv, overdag kunnen er livestreams op NOS.nl te zien zijn.

Tijdschema: EK atletiek 2022

De activiteiten hieronder zijn potentiële medaillekansen voor Nederlanders en belangrijke evenementen. Alleen de finales zijn in dit schema opgenomen.

zondag 21 augustus

 • 19.05 uur: hoogspringen (vrouwen)
  Met Britt Weerman
 • 19.40 uur: 800 meter (mannen)
  Met Djoao Lobles, Tony van Diepen
 • 20.00 uur: 10.000 meter (mannen)
  Met Benjamin de Haan
 • 20.45 uur: 100 meter horden (vrouwen)
  *Met Nadine Visser, Zoë Sedney, Maayke Tjin A-Lim *
 • 21.10 uur: 4x100m estafette (mannen)
 • 21.20 uur: 4x100m estafette (vrouwen)

Nederlanders
We kijken voor de medaillekansen natuurlijk naar Femke Bol. De sprintster gaat in actie komen op de 400 meter horden en de 400 meter, met een deelname aan de 4x400 meter in het verschiet. Anouk Vetter is op de meerkamp favoriet. Verder letten we ook op kogelstootster Jessica Schilder, discuswerpster Jorinde van Klinken en marathonloopster Nienke Brinkman.

Het EK atletiek is van maandag 15 tot en met zondag 14 augustus te zien bij de NOS. De hoogtepunten van het toernooi zijn te zien op tv en online bij NOS.nl.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV