Woensdag 24 augustus in Summerschool: Hans Klok over variété

Woensdag 24 augustus in Summerschool: Hans Klok over variété
Illusionist vertelt over inspiratiebronnen

Kijktip :

Woensdag (24 augustus) is de voorlaatste aflevering van Summerschool te zien. In dit programma geven bekende Nederlanders college over een onderwerp dat dicht bij hen staat. Dit keer is het de beurt aan illusionist Hans Klok.

Summerschool met Hans Klok gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Pamela Anderson
Hans Klok is misschien wel de bekendste illusionist die ons land heeft voortgebracht. Zijn succes beperkt zich niet tot Nederland; ook in Las Vegas trok hij volle zalen met zijn wervelende shows, waarin ook een rol was weggelegd voor Baywatch-ster Pamela Anderson. De grote inspiratiebron van deze wereldberoemde illusionist is het variététheater.

Live-acts
Vanaf de jaren vijftig beleefde deze vorm van volksvermaak haar gouden jaren. Avonden vol spanning en sensatie werden georganiseerd door heel Nederland met conferences, goochelacts, slangenmensen, vedettes en veel meer. Hans Klok vertelt ons, ondersteund door nostalgisch beeld en live-acts, alles over de romantiek en tragiek van het variété in Nederland.

Summerschool is elke woensdag rond 21.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Summerschool terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's