Woensdag in laatste aflevering Summerschool: Cynthia McLeod

Woensdag in laatste aflevering Summerschool: Cynthia McLeod
Surinaamse bestsellerauteur te gast

Kijktip :

Woensdag (31 augustus) is de laatste aflevering van de vierdelige serie zomercolleges in Summerschool te zien op NPO 1. Matthijs van Nieuwkerk ontving de afgelopen weken Francis van Broekhuizen, Marcel Levi en Hans Klok. Woensdag is het de beurt aan Cynthia McLeod.

Summerschool gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Schrijfster
De gastdocenten in Summerschool vertelllen over een onderwerp dat ze na aan het hart ligt. Zo vertelde Van Broekhuizen over Maria Callas, ging het bij Levi over virussen en koos Klok voor variété. Vanavond is de Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod te gast; zij werd met haar debuutroman Hoe duur was de suiker meteen één van de belangrijkste schrijvers uit Suriname.

Slavernij
Dat McLeod een meesterverteller is staat dus buiten kijf. In Summerschool besluit ze in het pijnlijke verleden van haar moederland te graven. Ze vertelt het bloedstollende verhaal van Boni, Jolicoeur en Baron: drie zwarte verzetsstrijders die tijdens de slavernij in Suriname honderden slaafgemaakten bevrijdden, plantages overvielen, en voor wie de koloniale overheersers beefden van angst.

De laatste aflevering van Summerschool is woensdag 31 augustus om 21.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Summerschool terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's