Zondag 18 september in Nederland is vol: de landbouwsector

Zondag 18 september in Nederland is vol: de landbouwsector
Jeroen Pauw duikt in hot topic

Kijktip :

In het programma Nederland is vol onderzoeken Jeroen Pauw en Sander Heijne of Nederland de grenzen van de groei heeft bereikt. Daarbij duiken ze onder meer in de chaos op Schiphol, de explosie van toeristen en het verkeer.

Nederland is vol gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vleesindustrie
Deze week duiken Pauw en Heijne echter in één van de grote actuele problemen in Nederland: de landbouwsector. Na een zomer vol boerenprotesten besluit Nederland is vol het probleem tegen het licht te houden. Nederland heeft één van de grootste vleesindustrieën van Europa en is op de Verenigde Staten na de grootste landbouwexporteur ter wereld.

Dieren
Er leven ver over de honderd miljoen dieren in ons land. Het heeft ons welvaart opgeleverd, maar inmiddels ligt de sector dus flink onder vuur. Hoe verhoudt de welvaart die de landbouwsector ons oplevert zich tot de overlast en schade die het veroorzaakt? En blijft vlees in de toekomst voor iedereen toegankelijk?

Nederland is vol is zondag 18 september om 21.45 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Nederland is vol terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's