Zaterdag op tv: start Even Tot Hier en Sterren op het Doek met John van den Heuvel

Zaterdag op tv: start Even Tot Hier en Sterren op het Doek met John van den Heuvel
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 12 november

Kijktip :

Goed nieuws: Televizierring-winnaars Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn vanavond terug met een nieuw seizoen van Even Tot Hier. Verder zie je John van den Heuvel openhartig in Sterren op het Doek én kan je genieten van de finale van De Grote Kleine Treinencompetitie met André van Duin. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 12 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: FC Emmen - Ajax

ESPN
18:45 uur

Voorbeschouwing vanaf 18.30 uur, live verslag om 19.45 uur. Op zaterdag 12 november spelen Ajax en FC Emmen in de veertiende speelronde van de Eredivisie tegen elkaar in het De Oude Meerdijk. De positie van Alfred Schreuder komt steeds meer in het gedrang, want na het verlies tegen PSV werden ook punten verspeeld tegen Vitesse in eigen huis. De wedstrijd tegen FC Emmen is dan ook van levensbelang voor Ajax en voor de positie van Schreuder in Amsterdam.

Bekijk het complete speelschema van Ajax.

Voorbeschouwing
De voorbeschouwing van de wedstrijd (met analyse en interviews) start om 18.30 uur op ESPN. Na de wedstrijd zijn interviews en analyses te zien op ESPN 2. In NOS Studio Sport Eredivisie is vanaf 22.20 uur een uitgebreide samenvatting te zien.

De Grote Kleine Treinencompetitie: finale

NPO 1
20:29 uur

Met het WK voetbal in Qatar in aantocht ronden veel programma's bij de publieke omroep af. Zo ook De Grote Kleine Treinencompetitie. Vanavond is de grote finale van het tweede seizoen te zien op NPO 1. Wie mag zich de grote winnaar van deze reeks noemen? Het wensenpakket van juryleden Evan Daes en Joyce van Diepen voor de finale is flink en de lat ligt enorm hoog voor de twee teams. Het thema van de finale is ‘De vier jaargetijden’. De jury wil graag twintig zelfgemaakte bomen en in ieder seizoen iets feestelijks op de baan. Daarnaast willen ze ieder teamlid met een persoonlijk verhaal terug zien op de modelbaan. Team Oranje en team Blauw hebben maar twee dagen om aan deze baan te werken dus schuift er nóg een bouwer aan bij beide teams. De derde dag worden alle vijf de banen aan elkaar geknoopt en rijdt de speciale Grote Kleine Treinencompetitie trein uiteindelijk door alle banen. De teams die zijn afgevallen komen kijken naar de eindresultaten en gastjurylid Wibi Soerjadi, zelf een verzamelaar van miniaturen, kijkt en beoordeelt mee.

Sterren op het doek: John van den Heuvel

NPO 2
20:36 uur

In een nieuwe aflevering van Sterren op het doek, vanavond te zien op NPO 2, gaat presentator Özcan Akyol in gesprek met misdaadverslaggever John van den Heuvel. Die vertelt openhartig over zijn leven en carrière - en de bedreigingen aan zijn adres. Misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft een heftig jaar achter de rug. Na de moord op Peter R. de Vries werden hij en zijn familie nog strenger beveiligd, met alle consequenties van dien. In de Koepelgevangenis in Arnhem praat hij openhartig met Özcan Akyol over zijn situatie en wat het met hem doet. Het scheelde weinig of John was zelf het verkeerde pad opgegaan, toen hij een donkere periode meemaakte nadat hij op zijn zestiende te horen kreeg dat zijn vader niet zijn echte vader was. Genoeg stof voor de kunstenaars om diepgang aan te brengen in de portretten van John voor Sterren op het doek.

Start: Black Sands

Canvas
20:40 uur

Vanavond gaat de IJslandse misdaadserie Black Sands (originele titel: Svörtu sandar) van start op Canvas. De Vlaamse zender heeft elke zaterdagavond twee afleveringen op het programma staan. In de serie volgen we rechercheur Aníta Elínardóttir. Rechercheur Aníta keert na vijftien jaar terug naar haar geboorteplaats. Ze heeft geen zin in het weerzien met de mensen die ze al die tijd heeft ontweken, onder wie haar eigen moeder. Onderweg naar daar wordt ze opgeroepen omdat er een lichaam is gevonden in Glerarsandar. Daar ontmoet ze een oude vriend, nieuwe collega en ex-geliefde. Wanneer er een gewond meisje opduikt, heeft dat gevolgen voor het onderzoek naar de dode toerist. Maar het gebrek aan ambitie en de ondermaatse werkethiek van de politie bemoeilijkt de zaak. Aníta haalt de banden aan met haar naasten, maar de relatie met haar moeder blijft gespannen. Elín hoopt dat het feest die avond daar verandering in zal brengen.

Live: PSV - AZ (Eredivisie)

ESPN
21:00 uur

Voorbeschouwing vanaf 20.00 uur op ESPN 2, live verslag vanaf 21.009 uur. Op zaterdag 12 november spelen PSV en AZ in de veertiende speelronde van de Eredivisie tegen elkaar in het Philips Stadion in Eindhoven. De Eindhovenaren zijn de nieuwe koploper van de Eredivisie nadat Ajax twee keer punten liet liggen, waaronder in een direct duel tegen de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Kan PSV gewoon het winterkampioenschap pakken? Daar is een overwinning tegen de nummer vijf van de competitie AZ nodig.

Bekijk het complete speelschema van PSV.

Voorbeschouwing
De voorbeschouwing van de wedstrijd (met analyse en interviews) start om 20.00 uur op ESPN 2. Na de wedstrijd zijn interviews en analyses te zien op ESPN 3. In NOS Studio Sport Eredivisie is vanaf 22.20 uur een uitgebreide samenvatting te zien.

Terug: Even tot hier

NPO 1
21:30 uur

Onlangs wonnen Niels van der Laan en Jeroen Woe de Gouden Televizier-Ring voor hun satirische programma Even tot hier. Vanavond zijn de mannen terug met een gloednieuw seizoen, waarin ze het nieuws van de week op hilarische wijze doornemen. Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn weer terug met een nieuw seizoen van Even tot hier. Terwijl de mannen van Oranje aantreden op het WK zullen Niels en Jeroen beginnen aan het achtste seizoen van de satirische en muzikale zaterdagavondshow. En natuurlijk zullen ook dit seizoen de muzikale gast, het liedje van één minuut, de scherpe grappen en rake observaties niet ontbreken. Het WK voetbal in Qatar heeft invloed op de uitzendtijden van het programma. Het persbericht over Even tot hier meldt het volgende: "Even tot hier begint op 12 november en is elke zaterdag om 21.30 uur, of om 22.30 uur, of nou ja, niemand weet hoe laat precies vanwege het WK Voetbal, te zien bij BNNVARA op NPO 1." Hou de Gids in de gaten voor de precieze uitzendtijden!

Actiefilm: Taken

RTL 7
22:25 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Met veel tegenzin laat Bryan Mills, een voormalige CIA-agent, zijn 17-jarige dochter met een vriendin naar Parijs gaan. De meisjes worden daar uit hun appartement ontvoerd door een beruchte Albanese bende die gespecialiseerd is in vrouwenhandel. Bryan haalt alles uit de kast om zijn dochter te vinden en haar te bevrijden uit de klauwen van de genadeloze criminelen.

Live: Nacht van de Popmuziek 2022

NPO 3
23:00 uur

Vanavond duiken Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk als vanouds in de popgeschiedenis met de Nacht van de Popmuziek 2022. Uiteraard is Fenno Werkman ook weer van de partij; hij levert nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit zijn schier onuitputtelijke muzikale grabbelton. Dit jaar besteden Leo, Matthijs en Fenno onder meer aandacht aan de legendarische rockband Guns N' Roses. De Amerikaanse hardrockers komen met een enorme box rondom hun Use Your Illusion-platen. Ook gaan we van de grote huidige zangeressen Billie Eilish en Taylor Swift naar de overleden diva's Ronnie Spector (The Ronettes) en Loretta Lynn. Lynn is een van de grootste countryzangeressen uit Amerika die een baanbrekende rol had door onder meer te zingen over feministische thema's. Verder zien we bijzondere samenwerkingen, zoals die tussen Peter Gabriel en Youssou N'Dour. Ook de Grammy Award-winnende bluesmuzikant Clarence 'Gatemouth' Brown komt aan bod. En Kate Bush, die na 37 jaar weer in de hitlijsten staat door de Netflix-serie Stranger Things. Haar nummer 'Running Up That Hill' wordt een tweede leven ingeblazen onder een nieuwe generatie.

Actuele video's

Meer actuele video's