Documentaire Sean Connery - De James Bond paradox woensdag te zien op NPO 2

Documentaire Sean Connery - De James Bond paradox woensdag te zien op NPO 2
Portret van legendarische Schotse acteur

Kijktip :

De Schotse acteur Sean Connery maakte een verpletterende indruk toen hij voor het eerst de rol van geheim agent James Bond speelde in Dr. No (1962). De documentaire Sean Connery - De James Bond paradox laat zien dat dit wereldwijde succes tegelijkertijd de start van een zoektocht naar rollen met meer diepgang betekende.

Sean Connery - De James Bond paradox gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Nieuwkomer
In 1962 verschijnt een jonge nieuwkomer op het bioscoopscherm in Dr. No: Sean Connery. De jongeman uit de straten van Edinburgh wordt in de rol van geheim agent in smoking een wereldwijde ster. Aanbeden als The Beatles personifieert hij het nieuwe mannelijke ideaal voor een hele generatie. De rol van James Bond brengt Sean Connery roem en fortuin, maar het wordt ook een last.

Oscar
Connery probeert lange tijd te breken met zijn imago van 007 om meer complexe karakters te spelen. Het blijkt een langzaam en moeizaam proces, vol mislukkingen en teleurstellingen, dat hij beleeft als een echte zoektocht naar zichzelf. Pas in de jaren tachtig vindt hij echt zijn draai in rollen waarin hij de charismatische, oudere mentor van jonge acteurs vertolkt. De Oscar voor The Untouchables is de ultieme bekroning.

De documentaire Sean Connery - De James Bond paradox is woensdag 7 december om 22.40 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Sean Connery - De James Bond paradox terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV