Vanavond op tv: LEGO Masters, NOS jaaroverzicht en Grote gezondheidsquiz

Vanavond op tv: LEGO Masters, NOS jaaroverzicht en Grote gezondheidsquiz
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 28 december

Kijktip :

In de week tussen kerst en oud en nieuw is er altijd een redelijke mix tussen kerstspecials, terugblikprogramma's en normale programmering. Zo is er vanavond gewoon weer een aflevering van De slimste mens te zien, maar ook De grote gezondheidsquiz op SBS6 en de kerstspecial van LEGO Masters op RTL 4. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 28 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Kerstspecial: LEGO Masters

RTL 4
20:30 uur

Een van de kijkcijferhits van RTL 4, LEGO Masters, komt net na de kerstdagen nog even met een kerstspecial. Een aantal duo's van BN'ers gaan proberen de LEGO Master van dit kerstseizoen te worden. De presentator van dienst is, net als in het normale seizoen van LEGO Masters, Jamai Loman. Ook keert Brickmaster Esmee Kuenen keert terug om zeer streng te kijken naar de bouwwerken die de BN'ers hebben gecreërd.

Duo's
De duo's van deelnemers aan de kerstspecial van LEGO Masters zijn de volgende:

 • Radio-dj's Erik de Zwart en Barry Paf
 • presentatrice Fenna Ramos en zangeres Kes van den Broek
 • broers en muzikanten Jeangu Macrooy en Xillan Macrooy
 • broers uit formatie Kriss Kross Amsterdam Jordy Huisman en Sander Huisman
 • acteur Marouane Meftah en actrice Carré Albers

Nieuw: De Grote Gezondheidsquiz

SBS 6
20:30 uur

Wendy van Dijk gaat dit jaar op zoek naar de kennis van de Nederlander en de BN'ers in de studio over gezondheid. Tegelijkertijd is De grote gezondheidsquiz ook weer een terugblik op het jaar 2022. Twee teams van bekende Nederlanders nemen het tegen elkaar op in deze quiz. De twee teams staan onder leiding van rapper Donnie en presentatrice Britt Dekker.

Teams
In het team van Britt vinden we de volgende teamleden:

 • Roué Verveer
 • Leontien van Moorsel
 • Maik de Boer

In het team van Donnie vinden we de volgende teamleden:

 • Heleen van Rooyen
 • Patrick Martens
 • Natasja Froger

Komediefilm: Hail, Caesar!

Paramount Network
20:30 uur

Eddie Mannix is een Hollywoodfixer die problemen oplost voor grote filmsterren. Wanneer acteur Baird Whitlock spoorloos verdwijnt, is het aan hem om de zaak kordaat van de baan te vegen.

De slimste mens: Hanneke van der Werf

NPO 1
20:33 uur

Woensdag staat de derde aflevering van De slimste mens op het programma op NPO 1. De twee overgebleven kandidaten nemen het op tegen uitdager Hanneke van der Werf, Kamerlid namens D66. Hanneke van der Werf is sinds maart 2021 lid van de Tweede Kamer. Daarnaast is zij ook de landelijke campagneleider van haar partij, D66. Met haar Twentse en Achterhoekse achtergrond representateert ze "de regio", voornamelijk op het onderwerp veiligheid.

Jaaroverzicht NOS Journaal 2022

NPO 1
21:22 uur

De dagen voor het nieuwe jaar staan natuurlijk in het teken van terugkijken en terugblikken. Uiteraard doet de NOS dat traditioneel ook weer. Donderdag zie je bijvoorbeeld het jaaroverzicht van het NOS Journaal, waarin de kijker wordt meegenomen in de hoogte- en dieptepunten van 2022.

Kerstspecial: Au Pairs

NPO 3
22:00 uur

Het afgelopen jaar was voor Emma een enorme rollercoaster: ze was au pair in het verrukkelijk warme Miami en maakte daar in een jaar mee wat anderen in een paar jaar meemaken, Ze blikt terug, kijkt vooruit en praat de vaste kijker bij over haar leven in deze kerstspecial. Emma werd tijdens haar verblijf in het prachtige Miami verliefd, worstelde met uit de kast komen en zorgde ondertussen in haar eentje voor de drie kinderen van model en actrice Karmel. Op deze manier ontstond een bijzondere band tussen Emma en haar gastgezin.

Top 2000 a gogo: Huey Lewis & Christine McVie

NPO 1
22:34 uur

We gaan de vierde dag van de Top 2000 in en dat betekent ook de derde dag Top 2000 a gogo. Herman en Leo nemen dit keer de geschiedenis van de hitmachine Huey Lewis & the News door, die overigens dit jaar niet vertegenwoordigd zijn in de 'lijst der lijsten'. De gasten in het Café en aan de bar zijn muzikant en YouTuber Blanks en oud-wielrenner Tom Dumoulin.

Actuele video's

Meer actuele video's