Flop 10: De slechtste films van het jaar 2022

Flop 10: De slechtste films van het jaar 2022
Met The Next 365 Days en veel meer

Film :

De kwaliteit in de Nederlandse bioscopen en streamingdiensten was in dit jaar vaak erg goed, maar niet alles is perfect. Gids.tv zet de slechtste films van 2022 op een rij.

De komende dagen volgen de beste films van 2022, de beste series van 2022 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Faithfully Yours (2022)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 6,3

Bron: Dutch FilmWorks
De getrainde filmkijker moet bij deze thriller toch echt van de ene in de andere verbazing vallen. De keuzes waren of niet logisch, voorspelbaar of ongeloofwaardig. Aan de cast lag het allemaal niet, want de geweldige Bracha van Doesburgh en Elise Schaap zien we in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Faithfully Yours kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Faithfully Yours.

9. Morbius (2022)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 5,2

Bron: Sony Pictures Releasing International
Er gaat veel mis in deze superheldenfilm, waarin de vleermuizen huilen omdat de R-rating ernstig gemist wordt: het blijft verschrikkelijk op de vlakte. Ondanks een indrukwekkende transformatie weet acteur Jared Leto de boel ook niet spannend te houden. Lees hier waar je de film Morbius kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Morbius.

8. Shattered (2022)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 5,0

Bron: Dutch FilmWorks
Het blijft altijd bijzonder als de excentrieke en waanzinnige acteur John Malkovich zijn opwachting maakt in een nieuwe film. Maar deze thriller is een schande als je naar zijn staat van dienst kijkt. Lees hier waar je de film Shattered kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Shattered.

7. Blackout (2022)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 3,9

Bron: Netflix
Zin in een avondje actie met acteur Josh Duhamel in de hoofdrol? Netflix heeft niet de beste reputatie, maar toch zien we zelden iets dat zo slecht is dat het bijna weer goed wordt. En dan krijg je de ooit fantastisch acteur Nick Nolte er gratis bij. Lees hier waar je de film Blackout kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Blackout.

6. The Next 365 Days (2022)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 3,0

Bron: Netflix
Nog één keertje met de hakken de lucht in! Het verhaal over Laura die seks wil, en het liefst met Massimo en Nacho in één bed! De Fifty Shades-kloon scoorde op Netflix, maar goed was dit zeker niet. Lees hier waar je de film The Next 365 Days kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Next 365 Days.

5. Firestarter (2022)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 4,6

Bron: Universal Pictures
Gaat het acteur Zac Efron lukken om van deze productie een heuse vuurtornado te maken of smeult de boel uit tot een zielig hoopje as? Het werd het laatste... Lees hier waar je de film Firestarter kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Firestarter.

4. Hot Seat (2022)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 4,3

Bron: Dutch FilmWorks
In de jaren '90 hadden we deze Phone Booth-achtige thriller echt nog wel gewaardeerd, maar nu denk je alleen maar: Mel Gibson, wat ben je aan het doen? Een waardeloze film die je leven twee uur korter maakt. Lees hier waar je de film Hot Seat kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Hot Seat.

3. Brazen (2022)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 4,1

Bron: Netflix
Actrice Alyssa Milano zet zichzelf in de etalage van één van de slechtste films in hoofdletters van het jaar 2022. Je moet het zien om het echt te geloven, maar als je het gezien hebt, ben je het 99 procent zeler eens met ons allesverwoestende oordeel. En Netflix, dit willen we niet meer zien! Lees hier waar je de film Brazen kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Brazen

2. F*ck de liefde 2 (2022)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 3,3

Bron: Netflix
Actrice Yolanthe Cabau laat onbedoeld zien dat niets voelen voor een hoofdkarakter nog steeds mogelijk is. Een ongeloofwaardige film die een grote vinger opsteekt naar iedereen die de film in Nederland waardeert. En toch gaan er weer veel mensen naar deze film kijken: niet naar ons wijzen als je bedrogen uitkomt. Lees hier waar je de film F*ck de Liefde 2 kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van F*ck de Liefde 2

1. Panama (2022)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 3,4

Bron: Dutch FilmWorks
In de grote winnaar van de lijst van meest slechte films uit het jaar 2022 zien we weer een belangrijke rol voor acteur Mel Gibson, die flink wil cashen voor een rol van nog geen 10 minuten. Een typische RTL7 "meer voor mannen" productie, maar zelfs die doelgroep zal bij deze slechtste film van het jaar de handdoek in de ring gooien. Lees hier waar je de film Panama kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Panama

Het team van Gids.tv wenst jou een hele fijne jaarwisseling. We zien je graag in 2023 weer!

Actuele video's

Meer actuele video's