Vanavond op tv: Najib Amhali, De stamhouder en Heel Holland Bakt

Vanavond op tv: Najib Amhali, De stamhouder en Heel Holland Bakt
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 1 januari

Kijktip :

Het gloednieuwe jaar 2023 gaat op 1 januari met nieuwe tv programma's van start zoals de dramaserie De stamhouder en Rob Kemps interviewprogramma 10 Vragen. Je kunt ook kijken naar de theatershow van cabaretier Najib Amhali. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 1 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Cabaret: Najib Amhali - Waar was ik

SBS 6
19:58 uur

'Eén van de meest persoonlijke shows van de laatste jaren': op die manier werd de theatershow van cabaretier Najib Amhali uit 2019 omschreven. Die show, Waar was ik getiteld, is Nieuwjaarsdag te zien op SBS6. In de show komen een aantal oude bekenden voorbij, maar gaat het vooral heel openhartig over Najib's cokeverslaving. Wat betekende die periode voor zijn gezin en vooral voor hemzelf? Van de angst dat iemand zijn cokeverslaving - gecombineerd met drank en gokken - zou ontdekken, is niets te merken. In 2021 kreeg Amhali een contract bij Talpa, waardoor hij veel op de zender te zien is. Zo is hij vast panellid geworden van de nieuwe versie van Wie van de drie, naast Martien Meiland, Britt Dekker en Raven van Dorst. Sinds het coronajaar 2020 wachtte Najib al op het uitzenden van deze show en dat gaat nu dus gebeuren.

Postcode Loterij special: Beat The Champions VIPS

RTL 4
20:00 uur

Chantal Janzen zal op nieuwjaarsdag een speciale VIPS-variant van Beat the Champions presenteren. Meerdere BN'ers proberen de "Champions" te verslaan en een mooi geldbedrag op te halen voor een zelfgekozen goed doel. De BN'ers nemen het op tegen de inmiddels vertrouwde Champions: Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan. En omdat 1 januari ook de dag is waarop bekend wordt waar de grootste Postcode Kanjer ooit van 58,9 miljoen valt, schakelen we in deze speciale uitzending meerdere keren over naar de woonplaats van de winnaars. De deelnemers van de VIPS versie van Beat the Champions:

  • presentator Patrick Martens
  • radio-dj Eva Koreman
  • First Dates-ster Sergio Vyent
  • cabaretier Lisa Loeb
  • acteur Niek Roozen
  • comedian Ferdi Stofmeel

Heel Holland Bakt: Vincent van Gogh-thema

NPO 1
20:29 uur

In de derde aflevering van Heel Holland Bakt (op Nieuwjaarsdag) staat een van Nederlands' bekendste kunstenaars centraal in de tent: Vincent van Gogh. De acht overgebleven bakkers maken deze week dus kunstrijke baksels. De bakkers starten met een gevulde amandelcake, die gedecoreerd moet worden in de stijl van Van Gogh. Na deze zoete opdracht wagen de amateurbakkers zich aan een nieuw kunstwerk voor de technische opdracht. In die technische opdracht moeten de bakkers een zonnebloembrood maken, natuurlijk gebaseerd op het zeer bekende werk van Van Gogh dat nog in Amsterdam te bewonderen is. Als kers op de taart mogen de bakkers een zelfportret maken. Dit zelfportret moet een waar spektakelstuk worden.

Start: De stamhouder

NPO 1
21:28 uur

De gloednieuwe dramaserie De stamhouder is vanaf Nieuwjaarsdag te zien op NPO 1. De serie vertelt de fascinerende familiegeschiedenis van Alexander Münninghoff: een geschiedenis met de Tweede Wereldoorlog als decor en een sluwe grootvader, een naïeve vader en een moeder als hoofdkarakters. Eind jaren '60 valt Alexander als een blok voor de zelfverzekerde, vrijgevochten Ellen. Wanneer zij na een mooie liefdesnacht erachter komt dat Alexanders vader, Frans Münninghoff, tijdens de oorlog een SS’er was, verdwijnt zij uit zijn leven… om er een goede maand later weer in te verschijnen. Ze is zwanger. Maar om samen een toekomst op te bouwen zal hij eerst de confrontatie moeten aangaan met zijn verdrongen en bewogen familieverleden. Na een eenzame en ongelukkige jeugd in een sfeer van vergoelijking en leugens, weet hij eigenlijk bitter weinig over zijn familie, gedomineerd door zijn machtige, steenrijke  grootvader. Wat volgt is een zoektocht naar de waarheid over zijn vreemde, disfunctionele familie met niet alleen schokkende ontdekkingen maar ook hartverwarmende ontmoetingen.

Nieuw: 10 Vragen

SBS 6
21:55 uur

Van het gezicht van de Snollebollekes naar winnaar van De slimste mens en van presentator van The Wheel naar invaller bij Ik hou van Holland: de carrière van Rob Kemps gaat in een sneltreinvaart. Hij krijgt nu zelfs een eigen interviewprogramma: 10 Vragen. Kemps stelt vanaf Nieuwjaarsdag elke dag aan verschillende bekende gasten dezelfde tien vragen, elke aflevering staat er één gast centraal. Voorbeelden van vragen zijn: 'Wie zitten er aan tafel bij jouw laatste avondmaal?' en 'Als je iets in je leven kon terugdraaien, wat zou dat dan zijn?' In de eerste aflevering van het interviewprogramma staat Jeroen Pauw in de spotlight. Later in de reeks volgen ook onder meer Johan Derksen (wat nu al een veelbesproken aflevering is) en André van Duin, die wordt geïnterviewt door Kemps tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Actuele video's

Meer actuele video's