Vanavond op tv: finale Heel Holland Bakt en start nieuw seizoen Media Inside

Vanavond op tv: finale Heel Holland Bakt en start nieuw seizoen Media Inside
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 5 februari

Kijktip :

De grote finale van Heel Holland Bakt staat zondag op het programma op NPO 1. Vanavond zien we wie van de vier overgebleven kandidaten de felbegeerde titel 'Beste Thuisbakker van Nederland 2022-2023' wint. Voor degenen die de spanning niet aan kunnen, is er de start van een nieuw seizoen Media Inside. Aan tafel bij Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen schuiven Nadia Moussaid en Rutger Castricum aan, om de afgelopen tv-week en andere mediakwesties te bespreken.

Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 5 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Vroege Vogels presenteert - Strand

NPO 2
19:26 uur

Het strand is een geliefde, maar ook dynamische plek. In deze overgangszone van de zee en het land is een continue strijd gaande. Ruben Smit legt het geheel vast op zijn camera in de Vroege Vogels-documentaire Strand, die zondag te zien is op NPO 2.

Onze stranden, vooral op de Wadden, zijn een belangrijk en beschermd leefgebied van talloze plant- en diersoorten. Alleen de allersterkste organismen kunnen hier overleven. De natuurdocumentaire is ingesproken door Vroege Vogels-presentator Menno Bentveld. In vijfenveertig minuten neemt Ruben Smit ons mee in de wereld van de strandbroeders, de jacht van de zeestrandloopkevers en de boksende heremietkreeften. We volgen een familie dwergsterns, die moet overleven op een schelpenbank op de grens van water en land.

Actiefilm: Robin Hood

NET 5
20:00 uur

Tijdens de kruistochten besluit Robin Hood naar huis te keren. Eenmaal terug komt hij erachter dat Sherwood Forest een corrupte plaats is geworden. Hij besluit zijn thuis te heroveren.

Heel Holland Bakt: finale

NPO 1
20:24 uur

Er zitten nog vier thuisbakkers in de strijd, maar het is al wel tijd voor de grote finale van Heel Holland Bakt. Door de ziektes van Janny en halve finalist Zineb besloot André en de jury vorige week om de finale maar gewoon met vier bakkers in te gaan.

De vier overgebleven kandidaten Jan (3x meesterbakker), Zineb, Mercedes en Amel gaan tot het uiterste om de titel te veroveren. De slingers hangen al in de tent, maar nog geen tijd voor feest. De bakkers moeten namelijk aan de slag met de technische opdracht. Ze moete Nhaan, de hond van Janny, gaan bakken! Nee, natuurlijk niet de echte, maar eentje van chocolade. Het allerlaatste baksel in de tent is een waar spektakelstuk: een grote taart waarbij diverse technieken worden toegepast. 

Terug: Media Inside

NPO 3
21:11 uur

Vanaf zondag is het satirische programma Media Inside terug op NPO 3. In de talkshow nemen presentator Gijs Groenteman en sidekick Marcel van Roosmalen met twee gasten de tv- en mediaweek door op soms hilarische wijze.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zijn presentatrice Nadia Moussaid, die begin mei een eigen talkshow krijgt op de vroege avond van NPO 1, en presentator Rutger Castricum van PowNed. In dit seizoen bespreken ze het nieuws, tweets, televisieprogramma’s en podcasts live vanuit studio Desmet. Marcel en Gijs nemen de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen week door. Daarnaast heeft Marcel weer zijn rubriek 'Briefje van Marcel' en wordt dit seizoen elke aflevering afgesloten met een nieuwe rubriek.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV