Vanavond op tv: start finaleweek De slimste mens, Mooiste meisje van de klas, Lingo VIPS

Vanavond op tv: start finaleweek De slimste mens, Mooiste meisje van de klas, Lingo VIPS
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 6 februari

Kijktip :

Maandag gaat de finaleweek van De slimste mens van start, langzaamaan wordt duidelijk welke BN’er deze keer de slimste van allemaal mag worden genoemd. Maar je kunt ook kijken naar de aftrap van een nieuwe reeks van Het mooiste meisje van de klas, daarnaast keert Lingo VIPS terug op de buis. Verder wordt een psychologische thriller uitgezonden en kun je kijken naar de Vlaamse versie van een bekend Nederlands programma… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 6 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Lingo VIPS

NET 5
19:51 uur

Eén van de langstlopende spelprogramma's van de Nederlandse televisie is weer terug: het wordt weer woorden raden en ballen graaien. Het nieuwe seizoen van Lingo gaat dit jaar van start met een speciale reeks waarin BN'ers meedoen: Lingo VIPS. In de eerste aflevering van Lingo VIPS nemen de racebroers Tim Coronel en Tom Coronel nemen het op tegen twee topsporters: ex-voetbalster Anouk Hoogendijk en zeilster Marit Bouwmeester. Welk sportieve duo gaat het spel het beste spelen? Lingo VIPS is een korte, snelle versie van Lingo. Ze gaan voor het goede doel de uitdaging aan om in drie minuten zo veel mogelijk woorden te raden. Dit jaar spelen de BN'ers tijdens Lingo VIPS speciaal voor de Stichting Lezen en Schrijven.

Dramafilm: Instinct

NPO 3
20:25 uur

Instinct is een psychologische thriller over een ervaren psychologe die ondanks haar expertise geobsedeerd raakt door een zedendelinquent. Carice van Houten (Game of Thrones) speelt in Instinct Nicoline, een psychologe in een tbs-kliniek die verstrikt raakt in een machtsspel met haar cliënt Idris. Idris, gespeeld door Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin), staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen, waardoor Idris langzaam transformeert in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag.

De slimste mens: eerste dag finaleweek

NPO 1
20:33 uur

Deze maandag start de laatste week van De slimste mens, ook wel de finaleweek genoemd, op NPO 1. De beste spelers van dit seizoen voegen zich bij de huidige spelers om uiteindelijk vrijdag te bepalen wie de slimste mens van dit seizoen is. De eerste speler die terugkeert in het spel is Guido Spek. Hij deed vijf keer mee aan het spel en werd daarbij geen enkele keer de slimste van de dag. De acteur, die onder meer een rol had in Goeden tijden, slechte tijden, keert daarmee al redelijk snel terug: vorige week vloog hij uit het spel door toedoen van Annefleur Schipper en Erik van Looy. Laatstgenoemde zit ook in de finaleweek.

Bekijk ook het uitzendschema van De slimste mens winter 2023.

Over De slimste mens
De slimste mens is dit seizoen te zien op NPO 1 en staat zoals altijd onder de bezielende leiding van presentator Philip Freriks en kritisch jurylid Maarten van Rossem. In dit seizoen is de quiz vier dagen in de week te zien.

Terug: Restaurant Misverstand (BE)

Eén
20:40 uur

Presentator Dieter Coppens - bekend van de Code van Coppens en de Vlaamse versie van Down the Road - is terug met een nieuw seizoen van het Vlaamse programma Restaurant Misverstand. Hij opent de deuren van een restaurant waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft. Door hun ziekte krijgen mensen met jongdementie vaak te maken met onbegrip. Daarnaast moeten ze vaak verplicht stoppen met werken, waardoor hun zelfvertrouwen een deuk krijgt. Daar wil Restaurant Misverstand verandering in brengen: door de buitenwereld te tonen wat ze wél nog kunnen. In de eerste aflevering leren de acht delnemers chef-kok Seppe Nobels, de gerechten én elkaar kennen in hotelschool PIVA. Al snel moeten ze het restaurant ook echt doen draaien voor een proefpubliek. Het enthousiasme is er, maar er zijn ook héél wat confronterende momenten tijdens de eerste service.

Terug: Het Mooiste Meisje van de Klas

NPO 1
21:23 uur

Vanavond is het nieuwe seizoen van Het mooiste meisjes van de klas te zien op NPO 1. Het nieuwe seizoen start met een aflevering over het mooiste meisje Dominique. Haar droom op piloot te worden veranderd snel in een nachtmerrie... De jonge Dominique is als jonge meid niet makkelijk in een hokje te plaatsen: haar roze kamer hangt vol met posters van straaljagers en ze heeft een fascinatie voor de film Top Gun. Met haar droom om piloot te worden loopt de kleine Dominique het dagelijkse leven door op het Jeruzalem College in Venray. Klasgenoten blikken op die tijd terug. Na een lange en zware opleiding mag Dominique uiteindelijk de Cougar vliegen: de transporthelikopter van defensie. Dominique droomt van een carrière als vlieger, maar in Afghanistan wordt die droom een nachtmerrie als ze tijdens een reddingsmissie wordt beschoten door de Taliban. Twaalf minuten lang moet ze vechten voor haar leven. Ze blikt daar zelf uitgebreid op terug.

Actuele video's

Meer actuele video's