Zaterdag 4 maart in Verborgen verleden: Lilianne Ploumen duikt in familiegeschiedenis

Zaterdag 4 maart in Verborgen verleden: Lilianne Ploumen duikt in familiegeschiedenis
Familie met Limburgse ziel

Kijktip :

In de nieuwe aflevering van Verborgen verleden (zaterdag 4 maart) staat Lilianne Ploumen centraal. De voormalig PvdA-partijleider, minister en inmiddels adviseur bij Bureau Clara Wichmann kijkt graag naar de toekomst, maar is ook geïnteresseerd in haar eigen verleden.

Verborgen verleden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Onafhankelijk
Ploumen denkt vaak terug aan een van de uitspraken die haar moeder wel vaker deed: 'Je bent niet meer, maar ook zeker niet minder dan een ander'. De dochter van de melkboer nam dat haar hele leven mee. Op haar reis in de familiegeschiedenis ontmoet Lilianne onafhankelijke, hardwerkende vrouwen, die ditzelfde motto dragen.

Limburg
Ze beseft eens te meer hoe sterk zij en haar voorouders verbonden zijn met het Limburgse landschap en de Limburgse ziel. Maar ze ontdekt ook dat er een bijzondere verrassing in haar stamboom zit: ze blijkt wereldberoemde voorvader te hebben, die net als zij Limburgs sprak.

Verborgen verleden is elke zaterdag rond 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Verborgen verleden terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV