Serierecensie: Visions seizoen 2 zijn Star Wars verhalen in prachtige animatiestijlen

Serierecensie: Visions seizoen 2 zijn Star Wars verhalen in prachtige animatiestijlen
Met shorts van Cartoon Saloon en Aardman

Film :

Vanaf 4 mei staat het tweede seizoen van Star Wars: Visions op Disney+. Het nieuwe seizoen van de collectie shorts in het Star Wars universum staat in het teken van animatiestudios over de hele wereld, en dat spreekt direct toch een breder publiek aan. Lees hier de recensie van Visions seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Korte verhalen
In dit tweede seizoen van Visions worden opnieuw verschillende korte verhalen uit de wereld van Star Wars vertelt op basis van animatiefilms. In dit tweede seizoen zijn verschillende animatiestudios van over de hele wereld gevraagd de films te maken.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ 7,0

In tegenstelling tot het vorige seizoen is er dit seizoen meer aandacht voor verschillende animatiestijlen. Anime blijft een plek innemen in dit seizoen - de shorts Journey to the Dark Head en The Pit zijn gemaakt door Japanse en Zuid-Koreaanse studios, maar er is ook ruimte voor ander talent. Bekende namen als Cartoon Saloon, waar we al veel meer materiaal van kennen, maar ook beginnende en talentvolle studios als El Guiri krijgen een kans. De short van die Spaanse studio is er dan ook direct eentje die er voor ons uit springt. De korte verhalen die worden verteld moeten je liggen en we zullen niet zeggen dat ze allemaal even goed zijn, maar dat Visions er voor kiest om een breder publiek aan te spreken en tegelijkertijd studios buiten de Disney stal een kans te geven aan Star Wars te werken... dat is voor ons eigenlijk automatisch al vier sterren waard.

Cast
Onder meer Denis Lawson, Eva Whittaker, Daniel Dae Kim, Lambert Wilson, Daveed Diggs, Matthew Wood en Cynthia Erivo spreken stemmen in deze shorts in.

De hoofdpersoon in de Star Wars short 'Sith' van El Guiri

Vanaf 4 mei 2023 is Visions seizoen 2 te streamen op Disney+. Genre: animatie. Aantal afleveringen: 9. Lengte afleveringen: ca. 17 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's