België - Nederland live op tv en online (EK voetbal onder 21)

België - Nederland live op tv en online (EK voetbal onder 21)
Hoe start Jong Oranje aan het toernooi

Sport :

Het onder 21 elftal van Nederland start woensdag 21 juni aan haar Europees kampioenschap in een groepsfaseduel tegen onze Zuiderburen: België. De wedstrijd is vanaf 18.00 uur live te zien op NPO 2 en online via NOS.nl en een livestream via Gids.tv.

Lees en bekijk ook het volledige speelschema van het EK voetbal onder 21.

Van der Looi
Jong Oranje is helemaal klaar voor het EK, die ze beginnen met een wedstrijd tegen België. In de laatste oefenwedstrijd kwam de ploeg van Erwin van der Looi, van wie het overigens zijn laatste toernooi als bondscoach van Oranje onder 21 zal zijn, niet verder dan 0-0 tegen Japan. Over de kwaliteit van de ploeg bestaan echter geen twijfels.

België
Het zal een lastige klus worden om Jong België in het openingsduel te veslaan. Dat team kan namelijk beroep doen op een aantal A-internationals, waarvan Loïs Openda en Charles De Ketelaere de belangrijkste namen lijken te zijn. Nederland heeft ook een mentaal voordeel: de laatste keer dat Nederland en België elkaar troffen, won Oranje met 2-1.

De wedstrijd België - Nederland tijdens het EK voetbal onder 21 is op woensdag 21 juni om 18.00 uur te zien op NPO 2, NOS.nl en de Gids.tv-livestream. De samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's