Zondag 30 juli in Zomergasten: cinematograaf Hoyte van Hoytema

Zondag 30 juli in Zomergasten: cinematograaf Hoyte van Hoytema
Hoytema werkte mee aan o.a. Spectre en Oppenheimer

Kijktip :

Zondag 30 juli kun je kijken naar de tweede aflevering van het nieuwste seizoen van Zomergasten. Deze keer neemt cinematograaf Hoyte van Hoytema plaats aan tafel bij Theo Maassen.

Bekijk hier een overzicht met alle Zomergasten van 2023.

Spectre en Oppenheimer
Hoyte van Hoytema is een geliefde cinematograaf in de wereld van hedendaagse film. Hij werkte onder meer aan Her van Spike Jonze, horrorfilm Nope van Jordan Peele en de James Bond-film Spectre van Sam Mendes. Hij is ook ‘de rechterhand’ van Christopher Nolan. Samen maakten ze de blockbusters Interstellar, Tenet en Dunkirk. Voor deze laatste film ontving Van Hoytema een Oscarnominatie, de eerste ooit voor een Nederlandse cameraman. Daarnaast werkte hij mee aan het nieuwe kassucces Oppenheimer, een film over de theoretisch natuurkundige die de eerste atoombom ontwikkelde.

‘Eclectische mix’ beeldfragmenten
De beeldfragmenten die Hoyte selecteerde zijn een ‘eclectische mix’ geworden die de eeuwige strijd tussen poëzie en pragmatisme toont. Hij wil mensen laten zien die allemaal op hun eigen manier hun werk vullen met liefde, ziel, waarheid en intentie. Om zo een kleine inkijk te geven in zijn eigen creatieve overwegingen en dilemma's.

Zomergasten is elke zondag om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's