Serierecensie: The Chosen One (El Elegido) is Mexicaanse fantasieserie over goed en kwaad

Serierecensie: The Chosen One (El Elegido) is Mexicaanse fantasieserie over goed en kwaad
Met Bobby Luhnow en Dianna Agron

Film :

Vanaf 16 augustus is de serie The Chosen One te zien op Netflix. De streamingdienst zet in op een Amerikaanse en Mexicaanse science fiction-, fantasie- en dramaserie waar goddelijke krachten hoogtij vieren. Lees hier de serierecensie van The Chosen One.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Who is he really? Why is he running away?"
Het verhaal gaat over Jodie, een twaalfjarige jongen uit Santa Rosalía, Baja California Sur, ontdekt na het overleven van een bizar ongeluk dat hij Jezus-achtige krachten heeft: hij kan water in wijn veranderen, kreupelen laten lopen en misschien zelfs doden opwekken. Hoe gaat hij om met zijn bijzondere lot en leidt hij de wereld door een conflict dat al duizenden jaren aan de gang is?

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb 5,6

De fantasieserie is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Mark Millar, wiens werk al eerder tot leven kwam op Netflix met Jupiter's Legacy uit het jaar 2021. Met zes afleveringen, getiteld De aankomst, Wonderen?, De Ontwaking, Goed of Fout, Geloof en Openbaring, wordt een vreemd verhaal vertelt met vooral een jonge cast. Toch is The Chosen One geen jeugdserie en daardoor meer geschikt voor 16 jaar en ouder. Helaas komt deze serie maar langzaam op gang en zie je pas later waar de makers naar toe willen. Mede door matige special effects en een bizar verhaal voelt deze serie wat alternatief aan. De finale stuurt aan op een tweede seizoen, maar wat ons betreft mag dat geld aan een beter project worden besteed. Twee sterren.

Cast
Naast Bobby Luhnow zijn ook Dianna Agron (Berlin, I Love You), Carlos Bardem (Escobar, Paradise Lost) en Tenoch Huerta (Black Panther: Wakanda Forever) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Leopoldo Gout, Everardo Gout en Jorge Dorantes (Kaleidoscope).

Acteur Bobby Luhnow (Jodie) in de serie 'The Chosen One'

Vanaf 16 augustus 2023 is de serie The Chosen One (ook bekend onder Spaanse titel El Elegido) te zien op Netflix. Deze productie bevat 6 afleveringen van ongeveer 40 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's