Streamingrecensie: Het Geheugenspel is moordmysterie met wisselvallig acteerwerk

Streamingrecensie: Het Geheugenspel is moordmysterie met wisselvallig acteerwerk
Gebaseerd op het boek van thrillerschrijvers Nicci French

Film :

Vanaf 16 augustus is de film Het Geheugenspel te zien op Netflix. De boeken van bestsellerauteur Nicci French zijn in ons land zeer populair en een verfilming van deze thriller was dan ook geen verrassing. Is het boek beter dan de film? Lees hier de filmrecensie van Het Geheugenspel.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Familie Deridder
Op het grote landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer de duistere familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

De cast van de film 'Het Geheugenspel'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 58% | IMDb ★ 6,4

In het voorjaar van 2023 was deze thriller nog te zien in de Nederlandse bioscopen en nu al staat deze productie op Netflix. De grote vraag is natuurlijk: streamen of skippen? Helaas wordt Het Geheugenspel nooit echt spannend en dat komt mede door Anna Drijver zelf. Het houterige acteerwerk van Drijver haalt de vaart al snel uit de film en dat is zonde. De mensen die het volhouden de 108 minuten af te kijken, krijgen wel een aardig en vrij bizar moordmysterie waarin de puzzelstukken langzaam maar zeker op zijn plaats vallen. Helaas blinkt deze thriller nergens in uit en het is dan toch aan te raden om het boek er eens bij te pakken. Erg jammer, hier hadden we zeker meer van verwacht: Twee sterren.

Cast
Naast Anna Drijver (Undercover) en Gert Winckelmans (Fair Trade) zijn ook Louis Talpe (Oei, ik Groei!), Martijn Hillenius (De Libi), Vic de Wachter (Patser), Maarten Heijmans (Ramses), Meral Polat (Luizenmoeder - De Film) en Gilda De Bal (Allemaal Familie) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Lien Willaert en Jan Verheyen (Het Vonnis).

Vanaf 16 augustus 2023 is de film Het Geheugenspel te zien op Netflix. Genre: thriller. Tijdsduur: 108 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's