Recensie: La oscuridad de La Luz del Mundo hartverscheurende schokkende documentaire

Recensie: La oscuridad de La Luz del Mundo hartverscheurende schokkende documentaire
Grootschalig en jarenlang misbruik door kerkleiders

Film :

Vanaf 28 september is de documentaire La oscuridad de La Luz del Mundo over jarenlang misbruik van meisjes en vrouwen door de kerkleiders van La Luz del Mundo te zien op Netflix. In de hartverscheurende documentaire delen overlevenden voor het eerst hun verhalen over het misbruik door drie generaties kerkleiders van 'La Luz del Mundo'. Lees hier de recensie van La oscuridad de La Luz del Mundo - vrij vertaald 'De duisternis van het licht van de wereld'.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Misbruik
'La Luz del Mundo' is een christelijk-restaurationistische, in 1926 in Mexico opgericht, kerkgenootschap en heeft in meer dan 50 landen 15.000 tempels en miljoenen aanhangers. In 2019 werd de leider van de 'Kerk van het Licht van de Wereld' Naasón Joaquín García in de VS gearresteerd wegens 26 aanklachten voor kinderpornografie, verkrachting en mensenhandel. La oscuridad de La Luz del Mundo is een verslag van de getuigenissen van vrouwen die in naam van het geloof hebben geleden en moesten achterlaten wat ze ooit geloofden om de confrontatie aan te gaan met de kerk.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 68% | IMDb ★ 6,2

La oscuridad de La Luz del Mundo geeft een heel duidelijk beeld van hoe het geloof een haard van pure slechtheid, indoctrinatie en brainwashing kan zijn. Voor drie generaties apostelen zijn meisjes en vrouwen klaargestoomd om het misbruik ‘vrijwillig’ te ondergaan. Door hen consequent voor te houden dat zij uitverkoren waren om de apostel te dienen op elk mogelijk manier en dat dat een zegen was. Hartverscheurend is de getuigenis van een van vijf Jane Does die aangifte had gedaan. We zien haar niet maar horen haar pijn en verdriet des te beter. La oscuridad de La Luz del Mundo is een schokkend, ietwat te lang durend relaas van misstanden in een kerk die helaas maar al te bekend voorkomen. Drie sterren.


Cast
De vijf anonieme Jane Does die aangifte deden, volgers van de kerk en andere betrokkenen. La oscuridad de La Luz del Mundo is geregisseerd door Carlos Perez Osorio (Las tres muertes de Marisela Escobedo)

Vanaf 28 september 2023 is La oscuridad de La Luz del Mundo te zien op Netflix. Genre: Mexicaans, Misdaadfilms, Documentaires over waargebeurde misdaad. Tijdsduur: 114 minuten

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV