Serierecensie: eerste aflevering van The Gilded Age seizoen 2 maakt hoge verwachtingen waar

Serierecensie: eerste aflevering van The Gilded Age seizoen 2 maakt hoge verwachtingen waar
HBO MAX heeft weer prachtig kostuumdrama in petto voor komende donkere maanden

Film :

Vanaf 30 oktober is het tweede seizoen van de serie The Gilded Age te zien op HBO Max. Het eerste seizoen van 'het Amerikaanse Downton Abbey' was een doorslaand succes. Kan het tweede seizoen van The Gilded Age dit evenaren? Lees hier onze serierecensie van The Gilded Age, seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Vetes en intriges
Zoals de trailer van seizoen 2 belooft, blijft een belangrijk thema van The Gilded Age de vete tussen de rijke vrouwen van de New Yorkse samenleving aan het eind van de jaren 1800. Daarnaast worden andere oude intriges voortgezet en doen nieuwe verhaallijnen hun intrede. Denk aan homofobie, vrouwen van stand die willen werken, opkomst van de vakbond en meer interessante kwesties.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 78% | IMDb ★ 8,3

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste aflevering van The Gilded Age, seizoen 2.

Het tweede seizoen van The Gilded Age begint veelbelovend: alleen al het intro is prachtig. De viering van Pasen in 1883 staat garant voor kleurrijke outfits, imposante hoeden en majestueuze gebouwen, het is allemaal weer een lust voor het oog. Er hebben zich de nodige persoonlijke ontwikkelingen voltrokken tussen de laatste aflevering uit het vorige seizoen en heden, daarbij zijn wat losse eindjes afgerond. Derhalve worden de zaadjes voor nieuwe verhaallijnen in The Gilded Age gezaaid in de eerste aflevering. Men heeft daar genoeg inspiratie voor gehad. Toch laait ook een oud thema en de rode draad in de serie, de vete tussen Mrs. Russell en Mrs. Astor, weer op. Al met al heerlijke kost voor de komende donkere wintermaanden. De eerste aflevering van The Gilded Age, seizoen 2 maakt de verwachtingen meer dan waar. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Carrie Coon (Ghostbusters: Afterlife), Morgan Spector (Homeland), Louisa Jacobson (Gone Hollywood), Denée Benton (Our Friend), Cynthia Nixon (Sex and the City) en Christine Baranski (Mamma Mia!) spelen wederom Harry Richardson (Dunkirk) en Taissa Farmiga (The Mule) in deze serie. We zien ook nieuwkomers Robert Sean Leonard (House) en Laura Benanti (Gossip Girl) in The Gilded Age, seizoen 2. Deze productie is net als het eerste seizoen geregisseerd door Julian Fellowes (Downton Abbey: A New Era)

Vanaf 30 oktober 2023 is de serie The Gilded Age, seizoen 2 te zien op HBO Max. Genre: kostuum, drama, historie. Deze serie beslaat acht afleveringen van ongeveer 57 minuten. Elke maandag verschijnt op HBO Max een nieuwe aflevering.

Actuele video's

Meer actuele video's