Recensie: Reality is beklemmend drama over klokkenluider in roerige Trumptijdperk

Recensie: Reality is beklemmend drama over klokkenluider in roerige Trumptijdperk
Met uitstekende rol voor Sydney Sweeney

Film :

Vanaf donderdag 2 november draait de nieuwe film Reality in de Nederlandse bioscopen. Films over klokkenluiders, zoals bijvoorbeeld Snowden over Edward Snowden, zijn er in overvloed. Dit verhaal over Reality Winner is zeker in ons land toch minder bekend en dat levert een mooie en verrassende film op. Lees hier de filmrecensie van Reality.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"The truth cannot be redacted"
Het verhaal gaat over Reality Winner. Zij werkt als experte op de Amerikaanse inlichtingendienst. In het jaar 2016 lekt ze overheidsinformatie van de NSA aan de media omtrent de Russische inmenging op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ze krijgt hiervoor een jarenlange gevangenisstraf.

Acteur Josh Hamilton (Agent Garrick), Sydney Sweeney (Reality Winner) en Marchánt Davis (Agent Taylor) in de film 'Reality'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 6,7

Deze politieke thriller- en dramafilm is vooral een Amerikaans feestje, maar niet minder belangrijk. Reality is woord voor woord gebaseerd op getranscribeerde audio-opnames die werden gemaakt tijdens Winners - soms heel ongemakkelijke - arrestatie. De cast maakt de film en heeft een paar fantastische acteurs in huis die uitstekend werk leveren. Actrice Sydney Sweeney geeft op knappe wijze gestalte aan de hoofdpersoon. Voor de bioscoopbezoeker die actie en popcorn wil is deze 83 minuten durende film geen goede kijktip, want de dialogen zijn soms traag en zeer ongemakkelijk. Toch is Reality een belangrijke film die gezien mag worden, want de Amerikaanse droom is zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Drie sterren.

Cast
Naast Sydney Sweeney (Euphoria) en Josh Hamilton (Eighth Grade) spelen ook Marchánt Davis (The Day Shall Come), Benny Elledge (The Blacklist) en John Way (Spartacus) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tina Satter.

Vanaf 2 november 2023 is de film Reality te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama, thriller. Tijdsduur: 83 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's