Serierecensie: How to Become a Mob Boss is instapcursus voor maffialiefhebbers

Serierecensie: How to Become a Mob Boss is instapcursus voor maffialiefhebbers
Met verhalen over o.a. Al Capone en John Gotti

Film :

Vanaf dinsdag 14 november staat de miniserie How to Become a Mob Boss op Netflix. Na eerdere series over bekende tirannen én bekende cultleiders komen de makers van die twee series nu met een 'playbook' om maffiabaas te worden. Ben jij klaar om Godfather te zijn? Lees hier de recensie van How to Become a Mob Boss.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Tactieken van de mobsters
Verteller Peter Dinklage begeleidt de kijker in deze serie door deze duister satirische how-to-gids die de opkomst en ondergang van de meest beruchte maffiabazen uit de geschiedenis – van Al Capone tot Pablo Escobar – onderzoekt en hun tactieken voor succes.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 6,7

Deze serie doet zijn titel eer aan: je krijgt een echt draaiboek voorgeschoteld en krijgt tips van de makers om het zelf te gaan doen. Uiteraard komen de grote namen als Al Capone (aflevering 1) en John Gotti (aflevering 4) voorbij, maar ook een minder bekende naam als Salvatore "Toto" Riina krijgt een aflevering. De talking heads zijn niet alleen mensen die er veel over weten, maar ook mensen die er middenin hebben gezeten. Veel feiten ken je eigenlijk al van de andere documentaires die je gezien hebt als je een beetje geïnteresseerd bent in dit onderwerp en dat is jammer. Met een klein half uur per aflevering is dit wel een perfecte instapserie. 3 sterren.

Over de docu
In zes afleveringen zien we de verhalen van Al Capone, John Gotti, Pablo Escobar, Frank Lucas, Salvatore Riina en Whitey Bulger. De serie is ontwikkeld door onder meer David Ginsberg en Jake Laufer, Peter Dinklage is de verteller.

Archiefmateriaal van Al Capone in 'How to Become a Mob Boss'. Bron: Netflix

Vanaf 14 november 2023 is How to Become a Mob Boss te streamen op Netflix. Genre: documentaire, misdaad. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 30 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's