Streamingtips voor dit weekend: deze films en series stream je nu (17-19 november)

Streamingtips voor dit weekend: deze films en series stream je nu (17-19 november)
Met onder meer The Crown en Rustin'

Kijktip :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5 kijktips van Gids.tv

Een moord kost meer levens (14 november)

Videoland (serie, bingen)

Chris Peters als Paul Spruit in 'Een moord kost meer levens'. Bron: Videoland
Deze dramaserie is gebaseerd op het levensverhaal van Paul Spruit en neemt de kijker mee in de huid en het hoofd van een moordenaar, in de jaren '80. De serie is gebaseerd op het boek van Peter R. de Vries. De serie werpt een blik op de belevingswereld van Paul: is waar je wieg staat bepalend of heb je je lot in eigen hand? Bekijk hier waar je vanaf 14 november Een Moord Kost Meer Levens kunt streamen.

Lees ook onze serierecensie van Een moord kost neer levens.

The Crown, S6 (16 november)

Netflix (serie, première)

Imelda Staunton als Queen Elizabeth in 'The Crown' seizoen 6
Het eerste deel van deze serie onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. Natuurlijk is ook de rol van Charles daarin bijzonder opvallend: die wil snel na het noodlottige moment namelijk trouwen met zijn 'echte' grote liefde Camilla. Lees hier waar je The Crown kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van het eerste deel van The Crown seizoen 6.

Rustin' (17 november)

Netflix (film)

Colman Domingo in 'Rustin'. Bron: Netflix
De homoseksuele, Afro-Amerikaanse Bayard Rustin wijdt zijn leven aan het implementeren van de rassengelijkheid. Rustin is dan ook de drijvende kracht achter de mars naar Washington in het jaar 1963 die van grote betekenis blijkt voor de burgerrechtenbeweging. Jaren later wordt Rustin ook activist voor de LGBTQ+ beweging en brengt hij de pandemie omtrent hiv en aids onder de aandacht. Lees hier waar je vanaf 17 november Rustin kunt kijken.

Scott Pilgrim Takes Off (17 november)

Netflix (serie, bingen)

Scott Pilgrim en Ramona Flowers in 'Scott Pilgrim Takes Off'. Bron: Netflix
De 23-jarige Scott Pilgrim speelt in de band Sex Bob-Omb met zijn vrienden Stephen Stills en Kim Pine. Hoewel hij een muzikant is zonder motivatie, is Scott vastbesloten om een wedstrijd te winnen die hem een platencontract kan opleveren. Zijn doel wordt bemoeilijkt wanneer hij het meisje van zijn dromen ontmoet: Ramona Flowers. Nadat ze elkaar leren kennen, ontdekt Scott dat ze zeven kwaadaardige exen heeft die hij moet verslaan om met haar uit te kunnen gaan. Bekijk hier waar je vanaf 17 november Scott Pilgrim Takes Off kunt streamen.

André Hazes: The Next Chapter (18 november)

Videoland (serie, première)

Bron: Videoland
In dit vervolg van de documentaire Crossroads zien we hoe André Hazes doorpakt in zijn 'nieuwe leven'. Afkicken van een verslaving is niet een einde maar juist het begin van een nieuwe manier van leven. Hoe pakt hij dit leven weer op? En hoe claimt hij zijn plek op het podium weer terug na bijna twee jaar afwezigheid? Bekijk hier waar je vanaf 18 november André Hazes: The Next Chapter kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit één aflevering) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 2 december.

Andere tips op de streamingdiensten

  • Suburræterna (Netflix. 14 november, serie, bingen) De regering dreigt ten val te komen, het Vaticaan verkeert in een crisis en de pleinen van de stad worden letterlijk in brand gestoken. In de tussenwereld heeft Cinaglia geprobeerd de erfenis van Samurai op te pakken en samen met Badali blijft hij de criminele zaken van de stad beheren, met de hulp van Adelaide en Angelica, die aan het hoofd van de Anacletis zijn gebleven, en van Nadia, die hen helpt de pleinen van Ostia te beheren. Kijk ook de trailer.
  • How to Become a Mob Boss (Netflix. 14 november, docuserie, bingen) Verteller Peter Dinklage begeleidt de kijker in deze serie door deze duister satirische how-to-gids die de opkomst en ondergang van de meest beruchte maffiabazen uit de geschiedenis – van Al Capone tot Pablo Escobar – onderzoekt en hun tactieken voor succes. Lees ook onze recensie.
  • Best. Christmas. Ever (16 november, film) Tijdens de kerstdagen stuurt Jackie altijd een opschepperige vakantienieuwsbrief waardoor haar oude studievriendin Charlotte zich waardeloos voelt. Wanneer een speling van het lot Charlotte, haar man Rob en hun gezin enkele dagen voor Kerstmis op de besneeuwde stoep van Jackie en haar man Valentino doet belanden, grijpt Charlotte de kans om te bewijzen dat het 'perfecte' leven van haar oude vriendin onmogelijk zo perfect kan zijn. Kijk ook de trailer.
  • Julia, S2 (16 november, serie, première) Nu haar baanbrekende kookprogramma een groot succes is, worstelt Julia met haar stijgende populariteit en wat dat betekent voor haar, haar collega's en haar show. In seizoen twee keren Julia en haar toegewijde man Paul na een bezoek aan Simca's huis in Frankrijk terug en komen ze erachter dat haar succes alles heeft veranderd. Julia behoudt haar unieke joie de vivre terwijl ze samen met haar team te maken krijgt met uitdagingen vanuit zender WGBH, het Witte Huis en een bedreiging uit het verleden. Kijk ook de trailer.

Na de première van de serie (die bestaat uit drie afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 21 december.

  • David Holmes: The Boy Who Lived (16 november, docufilm) De documentaire is een coming-of-age verhaal van stuntman David Holmes, een buitengewone tienergymnast uit Essex, Engeland, die wordt gekozen om Daniel Radcliffe's stuntdubbel te spelen in de eerste Harry Potter-film, wanneer Daniel net elf jaar is. Gedurende de volgende tien jaar vormen de twee een onlosmakelijke band, maar bij de voorlaatste film leidt een tragisch ongeluk op de set ertoe dat David verlamd raakt door een ernstig ruggenmergletsel, wat zijn wereld op zijn kop zet. Kijk ook de trailer.
  • Nouveaux Riches [All-Time High] (17 november, film) Youss is een meesterlijke oplichter. Tijdens een pokerspel dat niet naar zijn zin loopt ontmoet hij Stéphanie, een cryptomiljonair, en ziet hij de perfecte gelegenheid om zijn schulden af te betalen. Hij probeert dichter bij haar te komen, maar hij is niet de enige...
  • Believer 2 (17 november, film) Een vastberaden detective vervolgt zijn zoektocht naar de waarheid achter de grootste drugsorganisatie van Azië en haar ongrijpbare baas met wie hij nog 'unfinished business' heeft. Kijk ook de trailer.
  • Dashing Through The Snow (Disney+. 17 november, film) Eddie Garrick is een goedhartige man die Kerstmis de rug heeft toegekeerd vanwege een traumatische jeugdervaring. Op verzoek van zijn vrouw Allison, van wie hij gescheiden is, neemt Eddie zijn negenjarige dochter Charlotte mee naar zijn werk op kerstavond, waar ze een mysterieuze man in een rood pak genaamd Nick ontmoeten. Kijk ook de trailer.
  • Goosebumps (Disney+. 17 november, serie, finale) De serie dompelt kijkers onder in een wereld vol mysterie en spanning en volgt een groep van vijf middelbare scholieren terwijl ze aan een schimmige en verwrongen reis beginnen om het tragische overlijden van een tiener genaamd Harold Biddle te onderzoeken – terwijl ze ook de duistere geheimen uit het verleden van hun ouders ontrafelen. Lees ook onze recensie.
  • Blue Beetle (HBO Max. 17 december, film) De pas afgestudeerde Jaime Reyes keert vol grootse plannen voor de toekomst terug naar huis, maar komt er al snel achter dat daar veel is veranderd. Terwijl hij zoekende is naar zijn plek op deze wereld, brengt het lot onverwachts een oud relikwie van buitenaardse technologie op zijn pad: de Scarabee. Als de Scarabee hem verkiest als symbiotische gastheer, komt hij in het bezit van een waanzinnige uitrusting met onvoorstelbare, maar ook onvoorspelbare krachten. Daarmee verandert zijn leven voorgoed en wordt hij de superheld Blue Beetle. Lees ook onze recensie.
  • Maxine's Baby: The Tyler Perry Story (Prime Video. 17 november, docufilm) Onder de mediatycoon, schrijver, acteur en filmmaker Tyler Perry schuilt een man die nederig werkt aan het genezen van zijn jeugdtrauma door zijn pijn om te zetten in belofte. 'Maxine’s Baby: The Tyler Perry Story', een knipoog naar de liefde van zijn moeder, is een teder en intiem portret van visionair en innovator Tyler Perry: zijn aangrijpende maar trouwe weg naar de top van een industrie waar hij niet altijd bij betrokken was. Kijk ook de trailer.
  • Big George Foreman (19 november, film) Volg het opmerkelijke leven en de tijden van Foreman, van Olympisch gouden medaillewinnaar tot wereldkampioen zwaargewicht. Van het Rumble in the Jungle-gevecht met Muhammad Ali in Zaïre tot zijn geloof vinden, met pensioen gaan en predikant worden. Wanneer zijn familie en de kerk in financiële problemen komen, stapt hij terug in de ring en herwint het kampioenschap op 45-jarige leeftijd. Hiermee wordt hij de oudste zwaargewichtkampioen in de boksgeschiedenis. Kijk ook de trailer.
  • Fellow Travelers (SkyShowtime. 19 november, serie, première) De serie is een episch liefdesverhaal en een politieke thriller over de kortstondige romance van twee zeer verschillende mannen. Matt Bomer speelt de charismatische Hawkins Fuller, die verborgen voor het publieke oog een carrière in de politiek heeft. Kijk ook de trailer.

Na de première van de serie (die bestaat uit één aflevering) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 7 januari 2024.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's