Streamen of skippen: Under Pressure: The U.S. Women’s World Cup Team is tragische sportdocu

Streamen of skippen: Under Pressure: The U.S. Women’s World Cup Team is tragische sportdocu
Hoe raakt het vrouwenteam de bodem?

Film :

Dat de vrouwen van het Amerikaanse vrouwenvoetbalelftal afgelopen WK niet als winnaar uit de bus kwamen, was voor veel liefhebbers van het voetbal aldaar een fikse teleurstelling. Wat er allemaal op de achtergrond meespeelde hadden we tot op heden nog geen beeld van. Netflix komt nu met een nieuwe kijk op die zaak en wij kunnen daar alleen maar van genieten.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees al onze beoordelingen van de nieuwe films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
In deze miniserie volgen we het Amerikaanse nationale dameselftal voor een kijkje achter de schermen. De spanning, de opgetogenheid, de opwinding en de worstelingen die deze atleten doormaken terwijl ze hun derde opeenvolgende WK-overwinning nastreven in het FIFA wereldkampioenschap 2023.

Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team: streamen of skippen?

Wat wij er van vinden
Underdog verhalen zijn uiteraard de mooiste verhalen die makers kunnen vertellen, maar verhalen over grote favorieten die door het ijs zakken zijn tragische verhalen die ook graag door makers in het 'zonnetje' worden gezet. Het dramatische verhaal van het Amerikaanse vrouwenvoetbalelftal, die na twee gewonnen WK's in de achtste finales al sneuvelen tegen de uiteindelijk bronzen medaillewinnaars Zweden, wordt op een mooie wijze op beeld gezet door de makers. Het persoonlijke drama staat meer voorop dan het gezamelijke drama en dat is af en toe wel een beetje jammer. Vooral omdat de camera's van Netflix ook in alle kleedkamers en op elk aanwezig leken te zijn.

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: streamen. De serie geeft een intiem inkijkje in het leven en de gigantische druk waaronder de sporters moeten hebben gestaan. Doordat Netflix overal in lijkt te zijn geweest, krijgen we een open beeld. Als je van sport houdt, is dit een extra aanrader.

Beoordeling van Gids.tv
★★★

Under Pressure: The U.S. Women's World Cup is te streamen op Netflix. Regie: Sara Lynn Krupnick, Mike Beck e.a. Cast: Megan Rapinoe, Alex Morgan, Kelley O'Hara. Aantal afleveringen: 4. Lengte: ca. 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's