Flop 10: De slechtste films van het jaar 2023

Flop 10: De slechtste films van het jaar 2023
Met Black Lotus en meer

Film :

De kwaliteit in de Nederlandse bioscopen en streamingdiensten was ook in dit jaar vaak erg goed, maar niet alles is perfect. Gids.tv zet de slechtste films van 2023 op een rij.

De komende dagen volgen de beste films van 2023, de beste series van 2023 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Hidden Strike (2023)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 5,3

Bron: Netflix
Niemand minder dan Jackie Chan en John Cena zitten in deze over-de-top actiefilms die we al bijna vergeten waren. Met zeer matige special effects en lelijke decors (meestal uit de computer) en slecht acteerwerk zit je naar een foute B-film te kijken, die zo uit de jaren '90 VHS tijd had kunnen komen. Dit was niet zo goed. Lees hier waar je de film Hidden Strike kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Hidden Strike.

9. Black Lotus (2023)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 4,2

Bron: Dutch FilmWorks
Naast zijn indrukwekkende sportcarrière als professional kickboxer wil Rico Verhoeven het ook maken als acteur in Hollywood. Dit was zijn debuut in een matige actiethriller met het decor van Amsterdam. Wij hopen vurig dat dit wel gaat lukken, maar hier sloeg hij de plank totaal mis. Maar alle begin is moeilijk. Lees hier waar je de film Black Lotus kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Black Lotus.

8. Noise (2023)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 3,5

Bron: Netflix
Ook de Belgen komen met een mysterieuze thrillerfilm die je af en toe de stuipen op het lijf jaagt. En dat is zeker niet alleen een compliment... Het slechte script gooit roet in het eten en wij zitten met de gebakken peren. We snappen dat er bij onze Zuiderburen het nodige chauvinisme mee zal werken, maar wij kunnen er echt niet meer van maken. Lees hier waar je de film Noise kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Noise.

7. Heatwave (2022)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 5,1

Bron: Netflix
Het was deze zomer een heet moment toen deze thriller opeens in de hoogste regionen van de top 10 beland als best bekeken film op streamingdienst Netflix. Maar ons netvlies is dit waarschijnlijk snel vergeten, want met een matig verhaal, een laag budget en zeer slechte dialogen was de film met Kat Graham en Merritt Patterson en regelrechte aanfluiting. Lees hier waar je de film Heatwave kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Heatwave.

6. Operacja : Soulcatcher (2023)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 3,7

Bron: Netflix
Een vrij bizarre actiethriller uit Polen met acteur Piotr Witkowski was afgelopen augustus een kort succes op Netflix. Zet je schrap voor veel doden, klappertjespistolen en mitrailleurs gecombineerd een vleugje romantiek en explosies uit de computer. Met een vrij bizar verhaal - een apparaat maakt van mensen moordmachines - scoort Netflix wederom weinig punten van ons. Lees hier waar je de film Operacja: Soulcatcher kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Operacja : Soulcatcher.

5. Magic Mike's Last Dance (2023)

Gids.tv: ★★ | IMDb ★ 5,2

Bron: Warner Bros. Holland
Het moest de bloedhete final tease worden in deze succesvolle Magic Mike-trilogie met Channing Tatum en Salma Hayek in de hoofdrollen, maar het werd één van de grootste blamages van het jaar. De seksscènes waren lachwekkend en wij voelden de klik niet tussen deze acteurs. Een lauwe finale was het resultaat met veel dansende mannen in een soort musicalfinale. Wij werden er niet warm van. Lees hier waar je de film Magic Mike's Last Dance kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Magic Mike's Last Dance.

4. Expend4bles (2023)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 4,8

Bron: Lionsgate
De cast was gigantisch, de actie ook en toch viel deze uitgemelkte melkoe tegen. Vooral actrice Megan Fox was de irritante factor in deze bombastische Hollywoodproductie met hoofdrollen natuurlijk voor Sylvester Stallone en Jason Statham en Andy Garcia. Het moest groot, groter en grootst worden maar de inhoud was zeer matig. Lees hier waar je de film Expend4bles kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Expend4bles.

3. V for Vengeance (2022)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 4,1

Bron: Paramount Pictures
De gerenommeerde en prachtige acteur Graham Greene (The Green Mile en Wind River) heeft zeer waarschijnlijk zijn bril niet opgehad bij het lezen van het script van deze vampierenfilm met neptanden. Een bedroevend slechte horrorthriller en actiefilm waar deze acteur eigenlijk niet in had moeten én mogen zitten. Lees hier waar je de film V for Vengeance kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van V for Vengeance.

2. The Old Way (2023)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 5,5

Bron: Saban Films
De wonderbaarlijke filmcarrière van acteur Nicolas Cage blijft ook dit jaar verbazen: soms hele goede film komen er voorbij - zoals bijvoorbeeld het volgend jaar te verschijnen Dream Scenario, dat sommige filmfans al hebben kunnen zien op een festival - en dan weer zeer matige. Zo ook deze slaapverwekkend western met veel woorden en weinig kogels. En dan ben je de mooie plaatjes van Paradise Valley in Montana, waar de film deels is opgenomen, snel vergeten. Lees hier waar je de film The Old Way kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Old Way.

1. A través del mar [Through my Window Across the Sea] (2023)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 5,0

Bron: Netflix
De winnaars van 2023 van de slechtste films van dit jaar komt uit Spanje. Acteurs Clara Galle en Julio Peña in een Netflixproductie die een schaamteloze rip-off is van films zoals After en 50 Shades of Grey. Seks hebben en daar jaloers op zijn als ze het niet hebben zijn onder andere thema's die voorbij komen. Wij hopen dat in 2024 er wel een romantische en erotische film uitkomt met vlijmscherp script en vurige cast, die wel het kijken waard is. Lees hier waar je de film A través del mar kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van A través del mar

De redactie van Gids.tv wenst u een geweldig 2024! Ook volgend kalenderjaar zal de filmredactie weer velen films en series kijken en de bezoeker voorzien van de beste tips.

Actuele video's

Meer actuele video's