Streamingtips voor dit weekend: deze films en series kijk je nu (22-24 december)

Streamingtips voor dit weekend: deze films en series kijk je nu (22-24 december)
Met onder meer Maestro en Rebel Moon

Film :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5 kijktips van Gids.tv

Maestro (woensdag 20 december)

Netflix (film)

Bron: Netflix
Een indrukwekkend en moedig liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen Leonard Bernstein en Felicia Montealegre-Bernstein. Met topacteurs Bradley Cooper, Carey Mulligan en Matt Bomer in de hoofdrollen. De verwachtingen zijn hooggespannen en het zal genieten worden op het witte doek. Twee weken later staat deze dramafilm ook op Netflix. Lees hier waar je de film Maestro kunt kijken.

Lees ook onze Netflix-recensie van Maestro.

Percy Jackson and the Olympians (woensdag 20 december)

Disney+ (serie, première)

Walker Scobell en Leah Jeffries in 'Percy Jackson & the Olympians'. Bron: Disney Plus
De serie vertelt het verhaal van de 12-jarige moderne halfgod Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn pas ontdekte bovennatuurlijke krachten. Wanneer de hemelgod Zeus hem ervan beschuldigt zijn meesterbliksemschicht te hebben gestolen moet Percy door Amerika trekken om het te vinden en de orde in Olympus te herstellen. Bekijk hier waar je vanaf 20 december Percy Jackson and the Olympians kunt streamen.

Lees hier onze review van Percy Jackson and the Olympians. Vanaf nu volgt wekelijks op woensdag een nieuwe aflevering.

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire (vrijdag 22 december)

Sofia Boutella in 'Rebel Moon: A Child of Fire'. Bron: Netflix
Een vredige kolonie aan de rand van de melkweg wordt bedreigd door een tiran, Balisarius genaamd, aangestuurd leger. De wanhopige burgers doen vervolgens een beroep op een jonge vrouw met een mysterieus verleden. Zij krijgt de taak om op zoek te gaan naar krijgers van nabijgelegen planeten die hen zouden kunnen helpen tegen deze dreiging. Lees hier waar je vanaf 22 december Rebel Moon: A Child of Fire kunt kijken.

Lees ook onze review van Rebel Moon - Part One. Het tweede deel, getiteld Rebel Moon: The Scargiver, is op 19 april 2024 te zien op Netflix.

Saltburn (vrijdag 22 december)

Prime Video (film)

Terwijl hij worstelt om zijn plek te vinden aan de Universiteit van Oxford, wordt student Oliver Quick meegezogen in de wereld van de charmante en aristocratische Felix Catton, die hem uitnodigt naar Saltburn, het uitgestrekte landgoed van zijn excentrieke familie, voor een zomer om nooit te vergeten. Lees hier waar je Saltburn kunt kijken.

Lees hier onze review van Saltburn.

Top Gun: Maverick (vrijdag 22 december)

Netflix (film)

Bron: Paramount Pictures
De film draait om de vijfde generatie vechtpiloten en verkent het einde van het tijdperk van de luchtgevechten. Dogfights tussen twee piloten zijn zo'n beetje voorbij. Maverick is nu instructeur op een vliegschool voor piloten van de luchtmacht en begeleidt Bradley Bradshaw, de zoon van zijn overleden partner Nick 'Goose' Bradshaw. Lees hier waar je de film Top Gun: Maverick kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Top Gun: Maverick.

Andere tips op de streamingdiensten

  • In het wild (Videoland. 18 december, docuserie, bingen) In de natuurdocumentaire In het Wild geven vier verassende BN'ers de natuur letterlijk een stem. Tijdens vier afleveringen, met elk hun eigen thema, maken we kennis met verschillende diersoorten die leven in diverse Nederlandse natuurgebieden. Het prachtige beeldmateriaal is geschoten door de bekende natuurfilmmaker Luc Enting. Lees ook onze review.
  • Winter Vol Liefde (Videoland. 18 december, tv-programma) Deze winter komt RTL 4 voor het eerst met ‘Winter Vol Liefde’, van de makers van ‘B&B Vol Liefde’. Vijf singles hebben Nederland verlaten om hun dromen na te jagen in Oostenrijk, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Als makelaar, hoteleigenaar of wildernisgids leiden ze een heerlijk leven, maar dit willen ze graag delen met die ene speciale persoon, die hun hart verwarmt. Wie durft er over de grens te kijken en maakt het wintersprookje compleet?
  • Lawmen: Bass Reeves (SkyShowtime. 18 december, serie, première) Dit gedeelte van Lawmen gaat over Bass Reeves, volgens de Amerikaanse geschiedenisboeken de grootste held van het Wilde Westen. De serie volgt het meeslepende verhaal van Reeves en zijn reis van slavernij naar wetshandhaving als de eerste zwarte U.S. marshal ten westen van de Mississippi. Hoewel hij in de loop van zijn carrière meer dan 3000 bandieten arresteerde, woog de penning zwaar en worstelde hij met de morele en spirituele tol voor zijn geliefde gezin. Kijk ook de trailer.
  • Smothered (SkyShowtime. 18 december, serie, première) Sammy is een onafhankelijke jonge vrouw die helemaal klaar is met dating-apps. Tom is een man
    met een warm hart, maar ook een flinke rugzak. De twee ontmoeten elkaar en de vonk slaat over wanneer ze de longen uit hun lijf zingen tijdens karaoke. Nadat ze hebben besloten om een open relatie aan te gaan, wordt het steeds gecompliceerder door de groeiende gevoelens tussen beiden. Sammy ontdekt al snel dat er nog een andere vrouw in Toms leven is. Kijk ook de trailer.
  • BTS Monuments: Beyond The Star (Disney+. 20 december, docuserie, bingen) BTS viert hun 10-jarig jubileum als popiconen van de 21e eeuw en keert terug naar Disney+ met BTS Monuments: Beyond The Star. Een nieuwe achtdelige docuserie met nooit eerder vertoonde interviews, optredens en momenten achter de schermen met RM, Jin, SUGA, J-hope, Jimin, V en Jung Kook. Zij nemen het publiek mee op een diepgaande reis door de 10-jarige carrière van de band en belicht hun hoogte- en dieptepunten voor de allereerste keer in een boeiend docuserieformaat. Kijk ook de trailer.
  • Trolls: Band Together (Pathé Thuis. 20 december, premium huurfilm) Het is eindelijk officieel! Poppy en Branch zijn nu eindelijk een stelletje. Als ze dichter naar elkaar toe groeien, ontdekt Poppy echter dat Branch een geheim verleden heeft. Hij maakte ooit deel uit van haar favoriete boyband BroZone, samen met zijn vier broers:. BroZone is uit elkaar gegaan toen Branch nog jong was en sindsdien heeft Branch zijn broers niet meer gezien. Kijk ook de trailer.
  • Like Flowers in the Sand (Netflix. 21 december, serie, première) Een romantische komedieserie over de hereniging van het oude worstelwonder Kim Baek-doo en de oude leider van de steeg, Oh Doo-sik, die in een zwaar heden leven. Kijk ook de trailer.
  • What If...?, S2 (Disney+. 22 december, serie, première) In het tweede seizoen vervolgt The Watcher de reis als onze gids door het onmetelijke multiversum en introduceert gloednieuwe en bekende gezichten in het Marvel Cinematic Universe. De animatie- anthologiereeks onderzoekt, herbeleeft en verandert klassieke Marvel Cinematic-momenten met een ongelooflijke stemmencast, waaronder een groot aantal sterren die hun iconische rol opnieuw vertolken. Lees ook onze review.
  • After Everything (Prime Video. 22 december, film) Er is een eind gekomen aan de tijdloze en soms heftige romance tussen Hardin en Tessa. Jaren later werkt Hardin aan een nieuw boek, maar hij worstelt om het af te maken. Als hij te horen krijgt dat ene Natalie Kingsley, iemand die hij pijn heeft gedaan, in Lissabon is, besluit Hardin haar op te zoeken om het goed te maken. Tegelijkertijd is hij er kapot van dat Tessa niet bij hem wil zijn en verder wil gaan met haar leven. Lees ook onze review.
  • Frasier (SkyShowtime. 22 decemeber, serie, finale) De nieuwe serie volgt Frasier Crane in het volgende hoofdstuk van zijn leven. In de serie keert Crane terug naar Boston, Massachusetts, met nieuwe uitdagingen, nieuwe relaties om aan te gaan en een paar oude dromen om eindelijk waar te maken. Lees ook onze review.
  • Meu cunhado é um vampiro [A Vampire in the Family] (Netflix. 24 december, film) Wanneer een zwakke ex-voetballer erachter komt dat zijn zwager een vampier is met plannen voor wereldheerschappij, moet hij zijn moed verzamelen en de dag redden.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's