Docuserie Sporen van slavernij (Omroep MAX) start vrijdag 12 januari op NPO 2

Docuserie Sporen van slavernij (Omroep MAX) start vrijdag 12 januari op NPO 2
O.a. Everon Jackson Hooi en Natacha Harlequin duiken in verleden voorouders

Kijktip :

Na Sporen van oorlog komt Omroep MAX met een soortgelijke docuserie die draait om een nieuw onderwerp: Sporen van slavernij. Dit programma is vanaf vrijdag 12 januari te zien op NPO 2.

Sporen van slavernij gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Levens van voorouders
In elke aflevering van Sporen van slavernij staat het verhaal van een prominente Nederlander centraal. Zij volgen de sporen van hun voorouders en gaan langs plekken waar zij hebben geleefd ten tijde van slavernij in Suriname en de Caribische eilanden. Voorouders die eerst namen zijn in het slavenregister worden door de zoektocht ineens mensen van vlees en bloed. Tijdens de reis langs archieven en gesprekken met historici, experts en familieleden wordt vaak pijnlijk duidelijk hoe de levens van deze voorouders nu nog steeds doorwerken in hun eigen leven.

Plengoffer
Zo ontdekt strafrechtpleiter Natacha Harlequin in de eerste aflevering informatie over de relatie van haar Schotse voorvader, een plantage-eigenaar, met haar tot slaaf gemaakte voormoeder. Acteur Everon Jackson Hooi duikt in het leven van zijn tot slaaf gemaakte voorouders op Bonaire en Curaçao en ziet zichzelf terug in hun levensverhaal. Muzikant Jeangu Macrooy ontmoet nazaten van zijn voorouders diep in de binnenlanden van Suriname. En presentatrice Dolores Leeuwin bedankt haar tot slaaf gemaakte voorouders met een plengoffer voor de kracht die ze hebben gehad om door te gaan zodat zij er nu is.

Sporen van slavernij is vanaf vrijdag 12 januari wekelijks om 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Sporen van slavernij terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's