Netflix-serierecensie: The Umbrella Academy

Netflix-serierecensie: The Umbrella Academy
Superhelden, maar dan net even anders

Kijktip :

Vanaf 15 februari is de nieuwe serie The Umbrella Academy te zien op de Netflix. Het einde van het superheldengenre is nog lang niet in zicht, en dat bewijst de eigenaardige familie in deze serie zeker. Lees hier de serierecensie van The Umbrella Academy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sir Reginald Hargreeves
De tiendelige serie begint met de opmerkelijke geboorte van één van de superhelden in een Russisch zwembad, waarbij de vrouw in kwestie niet weet dat ze überhaupt zwanger was. Op 43 andere plekken op de aarde gebeurde exact hetzelfde. Miljardair Sir Reginald Hargreeves raakt zo gefascineerd door deze bijzondere geboortes, dat hij alle ouders veel geld biedt in ruil voor hun kind. Uiteindelijk weet hij zeven kinderen bij elkaar te verzamelen: Luther, Diego, Allison, Klaus, Nummer Vijf, Ben en Vanya. De zogeheten 'Umbrella Academy' is een feit!

The Umbrella Academy

Beoordeling van Gids.tv
Deze superheldenserie, gebaseerd op een stripboekenreeks, pakt je niet gelijk in vanaf het begin. Maar hoe meer afleveringen je kijkt, hoe leuker het wordt. Superhelden, maar dan net iets anders. Kinderen met onverwerkte trauma's, geheime superkrachten en schokkende familiegeheimen. En dan zijn er ook nog butler Pogo, de prachtig gemaakte aap en een robotmoeder die 's nachts aan de oplader moet. Met leuke rollen voor onder andere Robert Sheehan als Klaus Hargreeves en R&B-koningin Mary J. Blige als de tijdreizende huurmoordenares Cha Cha. Als je nog niet superhelden-moe bent, dan is deze serie een verfrissende aanrader.

Cast
Naast Tom Hopper (Game of Thrones) en Ellen Page (Juno) zien we ook Robert Sheehan (Bad Samaritan) en Aidan Gallagher (Modern Family). Deze serie is geregisseerd door Jeremy Slater (serie The Exorcist).

The Umbrella Academy is vanaf 15 februari te zien op Netflix. Genre: Actie, Sciencefiction. IMDb-score 8,3. Lees hier meer over de serie The Umbrella Academy.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV