Waar en hoe is de vijfdelige HBO-miniserie Chernobyl te zien?

Waar en hoe is de vijfdelige HBO-miniserie Chernobyl te zien?
Met een IMDb-score van 9,7 is dit een echte must-see

Kijktip :

De zeer dramatische, maar spannende HBO-miniserie Chernobyl is zeer goed ontvangen door critici en publiek. Maar hoe kan jij deze goed gemaakte serie nu thuis op de bank bingen? Ziggo biedt een betaalde oplossing om deze serie nu gelijk te zien, maar in april 2020 zal de Vlaamse tv-zender Canvas de serie ook integraal uitzenden.

Lees hier onze serie-recensie van Chernobyl op Gids.tv.

Het verhaal
In het jaar 1986 ontplofte in de toenmalige Sovjet-Unie (nu: Oekraïne) een kernreactor. Straling schoot de atmosfeer in. Niet alleen vlakbij de reactor, maar tot ver in West-Europa waren de gevolgen van deze enorme ramp zichtbaar. Het verhaal gaat over de ramp, de bestrijding en het politieke wegduiken voor de verantwoordelijkheid in Tjernobyl, maar vooral ook over de vele dodelijke slachtoffers tijdens maar ook jaren later.

Scène uit de HBO miniserie Chernobyl

Waar en hoe?
Op 7 mei 2019 ging in Nederland bij Ziggo de miniserie Chernobyl in première op HBO. Via Ziggo kan je deze serie (5 afleveringen van een uur) in z’n geheel bingen met Ziggo Movies & Series L en XL, dat €11,95 per maand kost. Heb je nu geen Ziggo? Er nog een (legale) oplossing om deze serie te kijken. Vanaf april 2020 is deze ijzersterke serie ook bij de Vlaamse tv-zender Canvas te zien. Deze zender is ook te ontvangen in Nederland. Dit betekent dat het (overgrote) deel van het Nederlandse publiek de miniserie volgend jaar gratis kan bekijken.

Kwaliteitsserie
De rampenserie is door gebruikers van de filmsite IMDb beoordeeld met een gemiddelde van 9,7, de hoogste waardering voor een film of serie ooit. Onder anderen Emily Watson en Stellan Skarsgard spelen rollen in Chernobyl.

Chernobyl is vanaf 7 mei 2019 te zien bij Ziggo. De serie bestaat uit 5 afleveringen van ongeveer een uur.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Waar en hoe is de vijfdelige HBO-miniserie Chernobyl te zien? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen