Waylon in DWDD Summerschool over outlaws in de countrymuziek

Waylon in DWDD Summerschool over outlaws in de countrymuziek
Zanger vertelt over zijn grote idolen

Kijktip :

Op donderdag 20 juni komt zanger Waylon langs bij DWDD Summerschool, waarin hij zal vertellen over een aantal van zijn grote idolen. Het zijn allemaal typische outlaws uit de wereld van de countrymuziek: Johnny Cash, Waylon Jennings en Kris Kristofferson.

Sterke verhalen
Countrysterren als Cash, Jennings en Kristofferson stonden meer dan eens aan de verkeerde kant van de wet door escapades met drank, drugs en andere delicten, die hen zelfs tot in gevangenissen brachten. Vooral de concerten van Johnny Cash in de gevangenissen van Folsom Prison en San Quentin spreken nog altijd tot de verbeelding. Het leidt tot sterke verhalen, die Waylon graag oprakelt.

Prachtige muziek
Alle levenservaring heeft echter ook tot prachtige muziek geleid. Cash coverde niet alleen veel nummers (zoals 'Hurt'), hij schreef zelf ook hele mooie liedjes. Ook Jennings en Kristofferson klommen regelmatig in de pen; zo schreef Kristofferson het nummer 'Me and Bobby McGee', dat later werd gecoverd door Janis Joplin. Waylon zal, met zijn gitaar op schoot, veel van de nummers spelen.

Zomercollege
In de vier afleveringen van DWDD Summerschool geven enkele BN'ers college aan een zaal vol belangstellenden. In de eerste aflevering (donderdag 13 juni) vertelde de Vlaamse conferencier en schrijver Bart Van Loo over de Bourgondiërs. Op 27 juni en 4 juli zullen achtereenvolgens Femke van der Laan (verdriet en rouwverwerking) en Diederik van Vleuten (ontdekkingsreiziger James Cook) college geven.

DWDD Summerschool is van 13 juni tot en met 4 juli 2019 elke donderdag om 21.35 te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van DWDD Summerschool terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Waylon in DWDD Summerschool over outlaws in de countrymuziek of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV