Docuserie The Clinton Affair bereikt climax op NPO 2

Docuserie The Clinton Affair bereikt climax op NPO 2
Laatste aflevering woensdag 7 augustus te zien

Kijktip :

Op woensdag 7 augustus bereikt de documentaireserie The Clinton Affair de climax. Dan is de laatste aflevering te zien, waarin eerdere verklaringen van president Bill Clinton tegen hem worden gebruikt en speciaal aanklager Kenneth Starr zijn rapport naar het Huis van Afgevaardigden stuurt.

Republikeinen eisen openbaarheid
Het rapport doet in het Huis van Afgevaardigden veel stof opwaaien. De Republikeinse partij, die daar een meerderheid heeft, eist dat het document openbaar gemaakt wordt. De midterm-verkiezingen, waarin de zetelverdeling in het Huis op het spel staat, komen er ook nog eens aan. Ondertussen smult de media van de vele sappige details die het rapport rijk is.

Afzetprocedure
Naast alle politieke perikelen blijkt een groep conservatieve advocaten achter de schermen te hebben gewerkt aan het ten val brengen van president Clinton. Nadat de Republikeinen zetels verliezen in het Huis van Afgevaardigden, stemmen ze voor een afzetprocedure. De hele affaire achtervolgt Clinton ook jaren later nog: in 2016, als zijn vrouw Hillary campagne voert voor het presidentschap, komt er weer een beschuldiging van verkrachting bovendrijven.

De laatste aflevering van The Clinton Affair is op woensdag 7 augustus om 22.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt deze aflevering van The Clinton Affair terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docuserie The Clinton Affair bereikt climax op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV