Vanavond op tv: Slot MAX Vakantieman, start America To Me, Denkend Aan Holland en meer

Vanavond op tv: Slot MAX Vakantieman, start America To Me, Denkend Aan Holland en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 12 augustus

Kijktip :

Vanavond wordt alweer de laatste aflevering van dit seizoen van MAX Vakantieman uitgezonden. En MAX brengt meer moois op de maandagavond, want ook is de documentaireserie Denkend Aan Holland met André van Duin en Janny van der Heijden weer te zien. Daarnaast gaat de docuserie America To Me van start en kun je beginnen met Aussie Gold Hunters op Discovery. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 12 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Slot: MAX vakantieman

NPO 1
20:35 uur

Het einde van MAX Vakantieman is alweer in zicht, vanavond wordt de laatste aflevering van het seizoen uitgezonden. Hierin zoekt Sybrand Niessen oplossingen voor vakantieproblemen van vakantiegangers in Nederland en het buitenland. Ook vertelt strandwacht Ron Zentveld meer over de gevaren van de zee. En er wordt onderzocht waarom het wijzigen van een online vliegticket zo duur is. Verder staat de overlast die muggen tijdens de vakantie kunnen veroorzaken centraal. En de Mystery Guest slaapt deze keer in het Kurhaus in Scheveningen. Uiteraard keert ook de landkaart terug, deze keer is verslaggever Koen Bugter op Kreta.


Nieuw: Aussie Gold Hunters

Discovery Channel
21:30 uur

Deze serie laat zien wat goudzoekers in Australië te zoeken hebben. De goudkoorts is vooral in het westen van Australië te vinden. Alleen is het een grote zoektocht, aangezien dit een enorm groot gebied betreft, waar het ook nog eens heter is dan in de Sahara. Aussie Gold Hunters volgt onder meer Greg en Christine Clark, die hun leven in Brisbane hebben achtergelaten om 4000 kilometer verderop hun gouden droom waar te maken.


Nieuw: Shades of Blue seizoen 3

FOX
22:00 uur

Het derde en laatste seizoen van de Amerikaanse misdaadserie Shades Of Blue gaat vanavond van start op FOX. Elke week worden er dubbele afleveringen uitgezonden. Hierin worden Harlee en Wozniak gevolgd, die nog steeds moeten bijkomen van hun bijna-doodervaring. Al komt er alweer snel een nieuwe uitdaging om de hoek kijken, als ze naar een gruwelijke en mysterieuze plaats delict worden gestuurd.


Docu: Genoa Bridge Disaster

National Geographic
22:00 uur

Deze documentaire staat in het teken van de ineenstorting van de Morandi-brug in Genua. Dit vond een jaar gelegen plaats, hierbij kwamen toen 43 mensen om het leven. In verschillende scènes worden cruciale momenten van de ramp nagespeeld. Ook zijn er overlevenden die hun verhaal vertellen. Daarnaast is er een debat te zien over hoe technologische vooruitgang vergelijkbare rampen in de toekomst moet voorkomen.

Welke zender
Bekijk op welk kanaal National Geographic bij jouw tv-aanbieder te zien is.


Denkend aan Holland: De Linge

NPO 1
22:15 uur

Ook in de tweede aflevering van Denkend Aan Holland neemt Janny van der Heijden André van Duin mee op pad. Deze keer brengen ze een bezoek aan de Betuwe voor een koninklijke tocht over de rivier de Linge. André staat aan het roer, terwijl Janny de weg wijst. Ze zien weer hoe mooi Nederland is, varen door allerlei landschappen en bezoeken authentieke dorpjes. Ook gaan ze het gesprek aan met mensen die ze onderweg tegenkomen. De komiek en culinaire expert gaan naar oude glasfabriek in Leerdam en ze bezoeken het plaatsje Buren, waar de voorouders van koning Willem-Alexander vandaan komen.


Nieuw: America to Me

NPO 2
22:45 uur

In America To Me volgt filmmaker Steve James twaalf leerlingen van de Oak Park and River Forest High School. Dit is een eliteschool in een buitenwijk van Chicago, waar allerlei culturen, economieën en sociale identiteiten samenkomen. Een kleine representatie van de Amerikaanse maatschappij. De leerlingen, hun familieleden en de docenten komen aan het woord over de barrières waarmee tieners tegenwoordig te maken hebben.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV