Fantastische actiefilm Kill Bill: Vol. 2 maandag te zien op NPO 3

Fantastische actiefilm Kill Bill: Vol. 2 maandag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Een week nadat de eerste Kill Bill-film te zien was op NPO 3, wordt ook deel 2 uitgezonden op tv. We maakten kennis met The Bride (gespeeld door Uma Thurman), die op wraak uit is nadat een paar collega-huurmoordenaars haar bruiloft hebben verpest. Gaat ze die wraak echt krijgen? Je kunt Kill Bill Vol. 2 streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
In het eerste deel heeft The Bride (spoiler alert!) al twee van haar vijanden omgelegd: O-Ren Ishii (Lucy Liu) en Vernita Green (Vivica A. Fox). In Kill Bill: Vol. 2 gaat ze verder op haar wraaktocht, met als ultieme doel de mysterieuze Bill uit de titel om te leggen. Naast Bill, die ze tot het laatst bewaart, staan er nog twee vijanden op haar lijstje: Budd (Michael Madsen) en Elle Driver (Daryl Hannah). Als blijkt dat de doodgewaande dochter van The Bride nog leeft, wordt het verhaal nog een tikkeltje ingewikkelder.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het tweede deel van Kill Bill verschilt behoorlijk van deel één. Waar Thurman in Vol. 1 het ene na het andere dodelijke slachtoffer maakt (met als uitschieter de Crazy 88), doet ze het in Vol. 2 wat rustiger aan. Quentin Tarantino maakt in deze film meer tijd vrij voor het uitdiepen van de karakters en het schrijven van prachtige, Tarantineske dialogen, die wat langer duren dan die in het eerste deel. Wederom levert het echter een prachtige film op, waarin Thurman opnieuw de sterren van de hemel speelt.

Kill Bill Vol. 2 (2004) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op maandag 5 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV