Kill Bill: Vol. 2 vrijdagavond te bewonderen op NPO 3

Kill Bill: Vol. 2 vrijdagavond te bewonderen op NPO 3
Krijgt The Bride haar wraak?

Kijktip :

Afgelopen vrijdag was het eerste Kill Bill-deel te zien op NPO 3. Daarin maakten we kennis met The Bride (gespeeld door Uma Thurman), die op wraak uit is nadat een paar collega-huurmoordenaars haar bruiloft hebben verpest. Gaat ze die wraak echt krijgen?

Het verhaal
In het eerste deel heeft The Bride (spoiler alert!) al twee van haar vijanden omgelegd: O-Ren Ishii (Lucy Liu) en Vernita Green (Vivica A. Fox). In Kill Bill: Vol. 2 gaat ze verder op haar wraaktocht, met als ultieme doel de mysterieuze Bill uit de titel om te leggen. Naast Bill, die ze tot het laatst bewaard, staan er nog twee op haar lijstje: Budd (Michael Madsen) en Elle Driver (Daryl Hannah). Als blijkt dat de doodgewaande dochter van The Bride nog leeft, wordt het verhaal nog een tikkeltje lastiger.

Rust
Het tweede deel van Kill Bill verschilt behoorlijk van deel één. Waar Thurman in Vol. 1 het ene na het andere dodelijke slachtoffer maakt (met als uitschieter de Crazy 88), doet ze het in Vol. 2 wat rustiger aan. Quentin Tarantino maakt in deze film meer tijd vrij voor het uitdiepen van de karakters en het schrijven van prachtige, Tarantineske dialogen, die wat langer duren dan die in het eerste deel. Wederom levert het echter een prachtige film op, waarin Thurman opnieuw de sterren van de hemel speelt.

De film Kill Bill: Vol. 2 (2004) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op vrijdag 30 augustus om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Kill Bill: Vol. 2 vrijdagavond te bewonderen op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen