Recensie: in It Chapter 2 is de clown Pennywise hels, razend en levensgevaarlijk

Recensie: in It Chapter 2 is de clown Pennywise hels, razend en levensgevaarlijk
Remake Stephen Kings It komt tot een climax

Film :

Vandaag, donderdag 5 september, gaat het vervolg It Chapter 2 in première in de Nederlandse bioscoop. De Losers Club is volwassen geworden en komt terug naar het bloedhete, fictieve plaatsje Derry, waar het kwaad weer op de loer ligt en ze opwacht. Lees hier de filmrecensie van It Chapter 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

You'll Float Again
Het verhaal speelt zich 27 jaar na de hevige eerste strijd met clown Pennywise af en de Losers Club zijn inmiddels volwassen geworden. Als ze een telefoontje ontvangen van Mike Hanlon, die ze vertelt dat het moorden opnieuw begonnen is, keren de leden van de club terug naar het slaperige plaatsje Derry om deze moordlustige entiteit, veelal in clownsvermomming, voor eens en voor altijd te stoppen. Maar dit gaat niet zonder angst, verdriet en verlies.

De cast van de film IT: Chapter 2

Beoordeling van Gids.tv
Als bioscoopbezoeker met het eerste deel, It (2017), nog vers in het geheugen, krijg je waar je op hoopt. Met een schokkende start van deze horrorfilm zit de vaart er gelijk lekker in. Het is ongetwijfeld een hele klus geweest om het dikke boek van Stephen King te verfilmen. Deze productie kent echter zowel hoogte- als dieptepunten. Zo is de speelduur (bijna 3 uur) te veel van het goede en zijn sommige overdreven CGI-monsters niet heel sterk gemaakt. De film is voor de rest buitengewoon sfeervol, met de horrorclown Pennywise als bloeddorstig middelpunt. Bijzonder knap is ook dat de jonge cast grote gelijkenissen vertoont met de oudere acteurs. Drie dikke sterren voor dit vervolg, met een aantal heftige jump scares en een vuurrode ballon die op knappen staat.

Cast
Naast Jessica Chastain (The Huntsman: Winter's War) en James McAvoy (Split) zijn onder anderen Bill Skarsgård (Atomic Blonde) en Bill Hader (Barry) te zien in deze film. De regie is in handen van Andy Muschietti (Mama).

It Chapter 2 is vanaf 5 september 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Horror, Thriller. Tijdsduur: 169 minuten. De eerste film It (2017) is op Netflix te vinden.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV