Vanavond op tv: documentaire 50 jaar Turks Fruit, nieuw seizoen Inspector Morse en meer

Vanavond op tv: documentaire 50 jaar Turks Fruit, nieuw seizoen Inspector Morse en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 13 november

Kijktip :

Vanavond wordt het tweede deel van de documentaire 50 jaar Turks Fruit uitgezonden, waarin de iconische film van Paul Verhoeven centraal staat. Verder onder meer een 'nieuw' seizoen van Inspector Morse. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 13 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

50 jaar Turks Fruit: de film

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de baanbrekende roman Turks Fruit van Jan Wolkers in de Nederlandse boekhandels verscheen. Ter ere daarvan is het tweeluik 50 jaar Turks Fruit te zien op NPO 2. Vanavond in het tweede deel: de film van Paul Verhoeven uit 1973, met hoofdrollen van Rutger Hauer en Monique van de Ven. Nog altijd is het de best bezochte Nederlandse film aller tijden. Direct betrokkenen als Verhoeven, Van de Ven en scenarist Gerard Soeteman vertellen erover.


Inspector Morse: start seizoen 2

RTL 8
RTL 8
20:30 uur

Vanavond begint het tweede seizoen van Inspector Morse op RTL 8. Het is niet bepaald nieuw materiaal, want dit seizoen stamt al uit het jaar 1987. Niettemin is de Britse detective Morse nog altijd onverminderd populair, zowel in Groot-Brittannië als hier in Nederland. In de eerste aflevering van het tweede seizoen maken we kennis met de rijke Amerikaanse toeristen Laura en Eddie Poindexter. Laura wil een bijzonder erfstuk doneren aan een museum in Oxford, maar wordt vermoord aangetroffen.


Dennis en de vrije geesten: onder een oude parasol

SBS 6
SBS 6
20:30 uur

Deze week bezoekt Dennis van der Geest in zijn programma Dennis en de vrije geesten weer diverse mensen die er een bijzondere levensstijl op nahouden. Zo bezoekt hij Bouwiena, die eerst de wereld rondreisde, maar er achter kwam dat ze het liefst midden in de natuur woont. Dat doet ze nu dan ook: onder een parasol en een paar takken verblijft ze in het bos. Dennis gaat ook langs bij Ger en Mientje, die een bijzondere achtertuin hebben, en Bob, die in een boom wil gaan wonen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: documentaire 50 jaar Turks Fruit, nieuw seizoen Inspector Morse en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV