Claudia de Breij in Verborgen Verleden

Claudia de Breij in Verborgen Verleden
Verre voorouders uit het buitenland?

Cabaretière Claudia de Breij gaat zaterdag op zoek naar haar familiegeschiedenis. Claudia is een echte Utrechtste ook veel van haar voorouders komen uit Utrecht. In Verborgen Verleden ontdekt ze hoe en waar precies haar Utrechtse voorouders woonden en werkten en ze hoort een paar ontroerende verhalen. De aflevering van Verborgen Verleden met Claudia de Breij wordt komende zaterdag om 20:20 uur op NPO 2 uitgezonden.

Tot haar verrassing moet Claudia Utrecht toch verlaten om het spoor van haar voorouders te volgen. Eerst blijft ze nog redelijk in de buurt, maar uiteindelijk moet ze zelfs naar het buitenland om te zien waar haar verre verwanten ooit zijn geboren. Tijdens die lange zoektocht maakt ze wel kennis met voorouders van wie ze allemaal wel iets geërfd lijkt te hebben.

In Verborgen verleden proberen prominente Nederlanders te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. Waren ze arm of rijk, gewoon of bijzonder, goed of slecht? Hoe hebben ze geleefd en wat hebben ze nagelaten? Welke eigenschappen of karaktertrekken herkennen de hoofdpersonen in hun voorouders? Wat betekenen ze nu voor hen?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV